Onderzoek veiligheid Donaulaan

24/11/2018

De Donaulaan is een drukke weg binnen de wijk Weidevenne die door veel verschillend verkeer wordt gebruikt. Veel verkeer kan leiden tot onveilige situaties, bijvoorbeeld door gedrag van weggebruikers of vanwege de inrichting van de straat. Meerdere bewoners geven aan (bij Handhaving of het KCC) dat ze niet genoeg zicht op de weg hebben bij het oprijden van de Donaulaan. Vaak gebeurt dit als bewoners de eigen oprit verlaten, of bij het uitrijden van Toscane en Provence. Het zicht wordt daar dan belemmerd door verkeerd geparkeerde voertuigen.

Mensen voelen zich onveilig in de huidige situatie. Daarom vraagt de gemeente om rekening met elkaar te houden en de bestaande wet- en regelgeving te respecteren. In heel Weidevenne geldt een parkeerverbodzone, wat betekent dat alleen geparkeerd mag worden in de daarvoor bestemde vakken. Parkeren buiten de vakken is strafbaar en onnodig, aangezien veel bewoners op eigen terrein kunnen parkeren en in de zijstraten Toscane en Provence voldoende parkeerplekken zijn om (tweede) auto’s te parkeren. De gemeente wil voorkomen dat Handhaving moet gaan optreden bij overtredingen in de wijk. Recent hebben bewoners gesproken met de wijkmanager en een verkeersspecialist van de gemeente. Hierbij is uitgesproken dat bewoners zich zorgen maken over de veiligheid van de Donaulaan. Op basis daarvan wordt binnenkort de kruising van de Donaulaan met de Melkweg aangepast.

Passende oplossingen
Een volgende stap is een onderzoek naar de inrichting van de Donaulaan. Met dit onderzoek wil de gemeente onveilige situaties in kaart brengen en waar mogelijk zoeken naar passende oplossingen. De wijkmanager organiseert een bewonersavond om te spreken over de verkeerssituatie op de Donaulaan. Bewoners ontvangen binnenkort een uitnodiging. Voor vragen kunt u contact opnemen met wijkmanager Michael Lanting. U kunt hem mailen via  wijkmanagement@purmerend.nl of bellen op (0299) 452 452. Bron gemeente Purmerend

5 comments

  1. mulder schreef:

    als alleen de bewoners van de donaulaan worden uitgenodigd zal er niets veranderen. nodig de hele wijk uit want dan zijn de meeste gebruikers ervan op de hoogte en denken hebben wij geen last van maar zijn vaak de veroorzakers van de onveilige situatie.

  2. Michael schreef:

    Er zou ook meer gecontroleerd moeten worden op het buiten de vakken parkeren op de zogenaamde binnenplaatsen. Dit lijd buiten irritatie ook vaak tot gevaarlijke situaties in geval van een calamiteit.

  3. Prenger schreef:

    Wat ik ook vind ze rijden veel te hard lijkt wel een reesbaan moet ook echt nagekeken worden

  4. Michael schreef:

    Er zou ook gecontroleerd moeten worden op auto handelaren die parkeren op de laan.

    En in de binnenplaatsen maar ook binnenstraten huisnummers op de parkeer vakken zodat 1 auto voor de deur en 2e auto waar plek is beter kan werken.

  5. Jens oosterbaan schreef:

    Het is idd niet alleen het kruispunt. Bij mij voor de deur is het ook al vaak raak geweest. En ik denk idd ook dat de bewoners die direct aan de donaulaan wonen weten hoe er geraced word. Dus misschien ook de omliggende bewoners uitnodigen…. goed idee bewoners avond. Maar ik denk dat controleren van de politie meer effect heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *