Onjuist plaatsen van afvalbakken

29/08/2013

De afdeling Reiniging van de Gemeente heeft de wijkkerngroep benaderd over de plaatsing van de afvalbakken in de Origamistraat. De afdeling Reiniging liet weten dat met enige regelmaat de afvalbakken onjuist op de aanbiedplaatsen waren neergezet.

Met name daar waar op de aanbiedplaatsen ook parkeerplekken zijn, stonden de afvalbakken onjuist geplaatst zodat een medewerker van de reinigingswagen eerst de bakken op de juiste plek moest zetten. De wijkkerngroep heeft onderstaande brief aan alle bewoners van de Origami- en Wajangstraat gezonden.

Brief

Aan:  bewoners Origamistraat en Wajangstraat

Onderwerp: plaatsen containers op aanbiedplaatsen.

Geachte Mevrouw / Mijnheer,

De Wijkkerngroep Weidevenne heeft klachten van de Gemeente ontvangen betreffende het plaatsen van de afvalcontainers op de aanbiedplaatsen in de Origamistraat. In onze brief van 25 oktober 2012 is met u afgesproken dat op de ophaaldagen geen gebruik kan worden gemaakt van de nieuw aangelegde parkeerplaatsen. Dit in verband met de korte ruimte voor het opstellen van de containers.

Bij herhaling heeft de afdeling Reiniging van de Gemeente geconstateerd dat op de nieuwe lokaties de containers niet waren geplaatst in overeenstemming met de voorschriften. Wij verzoeken u de container naast elkaar, twee aan twee, te plaatsen met het gemeentelogo naar de rijbaan. Vanaf 16 september zullen onjuist geplaatste bakken worden voorzien van een label. Indien aan de juiste plaatsing niet wordt voldaan, ziet de afdeling Reiniging zich genoodzaakt na aanstaande 1 oktober de onjuist geplaatste containers niet  te legen. Bij beide nieuwe parkeerlocaties zullen borden worden geplaatst waarop staat aangegeven dat op ophaaldagen geen voertuigen kunnen worden neergezet.

De Wijkkerngroep verwacht, in uw eigen belang, dat u zorg draagt voor het juist plaatsen van de containers.

Hartelijke dank voor uw medewerking

Gerard Schotsman

Voorzitter wijkkerngroep Weidevenne

www.weidevenner.nl

 

3 comments

 1. J. Sikkens schreef:

  Fijn dat er extra parkeerplaatsten zijn gecreëerd, maar echt veel hebben we daar niet aan als we 2 van de 7 dagen daar niet kunnen parkeren! De geplaatste borden zijn ook geen verbetering voor een toch al erg lelijke en boomloze straat. Overigens werden zolang de Origamistraat bestaat aan het uiteinde al auto’s geparkeerd en was dat nooit een probleem voor het vuilnis ophalen.

  Wat er echter nu wekelijks gebeurd is dat de vuilnismannen de geleegde containers voor ‘oude’ parkeerplekken terugplaatsen zodat je als automobilist eerst je auto uit moet om die bakken te verplaatsen voor je je auto kunt parkeren. Kunnen ze hier bij de gemeente geen melding van maken en zorgen dat de bakken dan ook netjes voor de nieuwe plekken worden gezet?

  Ik ben ook benieuwd hoe de gemeente deze – naar de mening va de bewoners – absurde regeling gaat handhaven en of er dan ook iets gedaan wordt aan het voor de eigen garages parkeren, want daardoor moet ik vaak de hele staat in zn achteruit terug rijden met het gevaar spelende kinderen te laat in het oog te hebben. Veiliger is deze straat er nog altijd niet op geworden.

  mvg,

  J. Sikkens

 2. Karel schreef:

  Afdeling Reiniging had in het begin bezwaar omdat de vuilniswagen moeilijk

  kan draaien. Onbegrijpelijk dat het toch is doorgedrukt.

 3. Freek schreef:

  Gisteravond rond 22.30 uur telde ik tussen de rotonde Eufraatlaan en Gangeslaan nummer r150 heel veel vrije parkeerplaatsen.

  25 vrije plekken, maar men vond het nodig om in de Origamistraat groen op te offeren. En het is zeker niet de enige avond dat ik veel vrije plekken zie in de omgeving van de Origamistraat. Ik zag laatst op de website dat bewoners ideeën konden insturen om de wijk wat op te fleuren. Misschien kan er wat geld worden besteed aan deze nu troosteloze straat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *