Ontdek DE STIJL op zaterdag 5 augustus

03/08/2017

Stadsgids Dick Blokker steek de vlaggen uit, foto: Piet Jonker

Dit jaar is het honderd jaar geleden dat DE STIJL werd opgericht in Leiden, mede door de in Purmerend geboren J.J.P. Oud. Landelijk wordt het 100-jarig bestaan van  DE STIJL groots gevierd in meer dan 34 museums. Ook het Purmerends Museum zal  een expositie wijden aan Oud, in combinatie met een interessante stadwandeling waarin ook de werken van Stuyt en Stam worden meegenomen. Ko Oud vormde in de twintiger jaren samen met onder andere Doesburg, Rietveld en Mondriaan de vormgevers van de moderne bouwkunst.

De Gildegidsen verzorgen Combi wandelingen op de 1ste zaterdag van de maand, aanvang 13.00 uur vanaf de Kaasmarkt. De laatste is op 4 november.
Een combiwandeling houdt in;  bezoek aan DE STIJL expositie in het Purmerends Museum en vervolgens een wandeling door de binnenstad waarin naast de werken van Oud, ook de in Purmerend geboren architecten Mart Stam en Jan Stuijt worden belicht. Na afloop wordt een kopje koffie of thee aangeboden.

Deze combi wandeling kan ook voor groepen worden aangevraagd op een door de deelnemers gewenste dag en tijdstip. Voor meer informatie zie onze website: www.gildepurmerend.nl/stadswandelingen/. De reguliere Stadswandelingen starten op de zaterdagmiddag om 14.00 uur vanaf de Kaasmarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *