Onthulling poëziebank

07/08/2021

Vrijdag 6 augustus om 16.00 uur onthulden wethouder Harry Rotgans en Els Verberne, secretarits Stichting Bim Bam, de poëziebank die onlangs is geplaatst in de Zuidersteeg in Purmerend. De bank is een initiatief van Dichterskring Waterland en is tot stand gekomen met medewerking van de gemeente Purmerend en sponsoring van de Bim Bam. Gerda Hooyberg nam de bank officieel in gebruik met het voorlezen van haar gedicht Vrijheid, dat aan de overkant aan de gevel van het Eggert Winkelcentrum hangt.

Als dank voor de sponsoring maakten leden van de dichterskring een Bim Bambakkenpoëzie à la Loesje. De Bim Bam heeft vier gedichtjes uitgekozen en op stickers laten maken en deze zullen op diverse kledingbakken worden geplakt. Tijdens de onthulling is ook bekend gemaakt welke gedichtjes het zijn geworden. Met de feestelijke onthulling van de poëziebank en de bekendmaking van de Bim Bam-gedichten sluit Dichterskring Waterland haar 40-jarig jubileum af. Het jubileumjaar begon in april dit jaar met de uitreiking van de bundel Wisselwerken aan mevrouw Van der Weele, burgemeester van de gemeente Waterland. De bundel op A4-formaat is een bundel met foto’s en gedichten die tot stand kwam met medewerking van een groep Waterlandse fotografen. Deze bundel is te koop bij boekhandel Het Leesteken in Purmerend en boekhandel Nimo in Monnickendam.

Stichting Bim Bam Purmerend
De stichting Bim Bam is een vrijwilligersorganisatie van Purmerendse kerken. Door textiel/kleding inzameling komt geld beschikbaar voor onderhoud kerkgebouwen en goede doelen, zoals de Voedselbank Purmerend, Hospice In Vrijheid, diaconale stille hulp en diaconale/caritas projecten binnen en buiten Nederland. De Bim Bam heeft in Purmerend op 13 plaatsen een kledingbak staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *