Ontwikkeling woningbouwlocaties op plaats van Columbuzz

27/02/2016

gebouw van Columbuzz

Met 24 stemmen voor en 8 stemmen tegen (van de Stadspartij) heeft de gemeenteraad een besluit genomen over de woningbouwlocaties Lamel 4 en 5 in de wijk Weidevenne. Dit zijn de nog te bebouwen stukken grond naast het winkelcentrum aan het Van Damplein. De gemeente verkoopt beide stukken grond aan woningcorporatie Intermaris, die er ongeveer zestig sociale huurappartementen gaat bouwen. Het jongerencentrum Columbuzz blijft op dezelfde locatie bestaan en krijgt een eigen plek in het nieuwe gebouw.

Op de Stadspartij en het CDA na, steunden alle fracties hierbij het wijzigingsvoorstel van de PvdA om te kiezen voor zestig woningen in plaats van veertig en daarbij te onderzoeken of boven Columbuzz jongeren- of starterswoningen kunnen komen en of de buitenruimte van het jongerencentrum zo groot mogelijk kan worden gemaakt. Columbuzz is met tachtig tot honderd bezoekers per dag het best lopende jongerencentrum van Purmerend en levert volgens de gemeenteraad een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid van de wijk.

De gemeenteraad kiest voor het bouwen van een inpandig jongerencentrum, met name omdat Intermaris de woningcorporatie op deze manier meer sociale huurwoningen kan bouwen. Van belang hierbij is dat het technisch mogelijk is om eventuele geluidsoverlast van het jongerencentrum tegen te gaan. Met dit besluit komt de gemeente tegemoet aan het tekort aan sociale huurwoningen in de stad.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *