Oorkonde en Sportpenning voor Trudy en Lisa

26/06/2023

Tijdens Sport’ín Festival in sporthal De Beuk op zaterdag 24 juni is het gezellig druk in de sporthal. In een van de grote zalen wordt een complete boksarena voor het NHK Bokskampioenschap 2023 opgebouwd en in het Sportcafé zijn alle ogen gericht op de huldiging van twee Purmerendse topsporters. Sportwethouder Mario Hegger reikt de oorkondes en sportpenningen, vanwege bijzondere sportprestaties van gemeente Purmerend, uit aan biljartster Trudy Huisenga-Horstman en voetbalster Lisa Doorn.

Wethouder Mario Hegger. “De gemeente Purmerend is trots op de lokale sporttalenten en topsporters. Wij geloven in de meerwaarde en de kracht van sporttalent en topsport. De relatie tussen top- en breedtesport gaat over en weer: aansprekende prestaties maken de inwoners van Purmerend trots en inspireren tot sporten. Wij geven als college de sporttalenten en topsporters graag een gezicht en structureel een podium na het bereiken van een topprestatie.“

Trudy Huisinga-Horstman

Driebanden
Trudy Huisenga – Horstman krijgt op jonge leeftijd te horen dat ze suikerziekte heeft. Hierdoor is ze extra gemotiveerd om lichaam, geest en welzijn zo lang mogelijk op peil te houden. Zij is actief in meerdere sporten en doet naast driebanden biljarten ook aan Taekwondo (driemaal Nederlands Kampioen), stijldansen en fietsen. Trudy deed tot nu toe mee aan tien Nederlandse Kampioenschappen en behaalde viermaal goud en eenmaal brons. Vandaag wordt zij gehuldigd voor haar prestatie op het Nederlands Kampioenschap driebanden in Sittard: Nederlands Kampioen bij de dames tweede klasse.

Voetbal
Lisa Doorn voetbalt al haar hele leven en begint bij voetbalvereniging Wherevogels en vervolgens tot haar veertiende bij de Telstar Voetbal Academie in Alkmaar. Daarna komt ze in het opleidingstraject van de KNVB; Centrum voor Topsport en Onderwijs. Op haar zeventiende debuteert ze bij Ajax 1 en dit jaar is ze een vaste basiskracht bij Ajax en heeft zelfs een basisdebuut gemaakt bij Oranje. Volgend seizoen is Lisa te zien in Duitsland bij Hoffenheim, waar een andere competitie meer uitdaging zal brengen. Vandaag wordt Lisa gehuldigd voor het behalen van het Nederlands Kampioenschap van de Eredivisie met het Ajax damesteam.

Lisa Doorn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *