Op de koffie bij de wethouder in Weidevenne

22/09/2020

‘Bakkie doen’ met wethouder Tijmstra

In september en oktober nodigt wethouder Eveline Tijmstra bewoners uit om ‘een bakkie’ te komen doen in het park in hun wijk. Het college (burgemeester en wethouders) wil graag weten wat gebruikers van de parken vinden, waarna eventuele wensen gebruikt kunnen worden om een parkenplan voor de komende jaren te maken. Maandag 21 september werd de koffiekar geparkeerd in het Groengebied van Weidevenne, bij de grote glijbaan en het calisthenicspark konden bewoners in gesprek gaan met de wethouder. 

Purmerend gaat in de komende jaren veranderen, mede door de bouw van veel nieuwe woningen en daardoor gaat de druk op openbare ruimten toenemen. Steeds meer mensen moeten de openbare ruimte delen en klimaatveranderingen spelen daarbij ook een rol.

Eveline Tijmstra: “De gemeente werkt aan plan om de parken goed uit te rusten voor de nieuwe ontwikkelingen die Purmerend te wachten staan. De meningen, wensen en ervaringen van bewoners zijn daarbij van groot belang. Bewoners zijn immers de gebruikers van de parken. Ik kijk ernaar uit veel verschillende mensen te spreken en ben benieuwd naar hoe zij de parken gebruiken en wat daarbij belangrijk voor ze is. Ik hoop dat de gesprekken veel opleveren, wat we in de vorm van het parkenplan weer terug kunnen geven aan de gebruikers. Het is een prachtige manier om samen het beleid voor de stad te maken.” Weidevenner.nl 04-09-2020

De barista (specialist koffiezetter) zorgde voor een prima ‘bakkie’ in het groengebied en terwijl in het calisthenicspark sportieve bewoners zich in het zweet werkten, konden bewoners hun wensen uiten en eventueel een tekening/schets maken. De ideeën varieerden van het vlakken van het voetbalveldje tot een grote fontein bij het speelgebied. Vrijwel alle bewoners zijn tevreden met het park, waar volgens een paar late ‘op de koffiekomers’ ’s nachts uilen en zelfs een vosje zijn gezien.

Nog te bezoeken locaties:

Gorsebos               woensdag 23 september 14.00-17.00 uur

Kooimanpark         zaterdag    26 september  9.30-12.30 uur

Leeghwaterpark     zaterdag    3 oktober  9.30-12.30 uur|

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner