Op wacht voor de Wijkkrant

15/05/2024

Purmerenders zitten deze week achter de brievenbus om als eerste de nieuwe wijkkrant te lezen en is het een wedstrijd wie het snelst is zodra de brievenbus kleppert. Soms wint de hond en moeten de bewoners de krant lezen op de website. De vrijwilligers doen in ieder geval hun uiterste hun best om er iets moois van te maken. Regen, hagel of brandende zon, ze trekken er opuit, van spookschip tot Avondzon en van Filmhuis tot Bloemenbuurt.

Wijkkrant Centrum opent met het voorstellen van Betsy Menger, een nieuw redactielid. Betsy laat er geen gras over groeien en geeft meteen haar mening over  borden met de benaming ‘Welkom in het Stadje’ “Net als bij veel andere Purmerenders steekt het me. Het is gewoon stad Purmerend.” Er is aandacht voor de crowdfundingsactie van het Filmhuis, sloop van de woningen aan de Bloemenbuurt en dagbesteding voor ouderen in Avondzon.

Oproep
Ook de uitreiking van de lintjes, maandelijkse netwerkbijeenkomst en het Mantelzorgcompliment komen voorbij. Deze keer geen puzzel, maar wel de bekende Ken uw wijk en een oproep voor medewerkers aan de wijkkrant.

Wijkkrant Weidevenne
Weidevenne opent met de Vliegende Purmerender, het nieuwe speeltoestel aan het Weidepad en een gesprek met de man achter het gebeuren. Naast nieuws van Spurd volgt een artikel van Buurtbemiddeling over klachten en ruzie met de buren. Schijnt ook in Weidevenne wel eens voor te komen. De nieuwe bruggen krijgen aandacht en is er veel informatie over Spurd activiteiten.

Nieuw redactielid
Ook bij de Wijkkrant Weidevenne is een nieuw redactielid toegetreden. Ruud Havik, geboren en getogen in de Beemster, doet vrijwilligerswerk bij Breidablick en Landschap- Noord Hollend, gaat nu op pad voor de wijkkrant. In deze krant weer een Woordzoeker en Ken je Wijk. 

Nieuwsbrief
Geen krant ontvangen?  Wie toch de wijkkrant wil lezen kan terecht bij een aantal afhaalpunten en op www.weidevenner.nl. zijn de wijkkranten Weidevenne en  Centrum te vinden onder de knop digitale wijkkranten. Wilt u tussen de wijkkranten door op de hoogte blijven van actuele zaken in Weidevenne, Centrum, Kop West en Beemster, meld u dan aan voor de gratis wekelijkse nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner