Open dag vernieuwd stadhuis

17/08/2017

Op zaterdag 9 september organiseert de gemeente Purmerend een open dag voor alle inwoners van de stad. Na een grondige verbouwing van de werkplekken, de entree en de raadzaal, opent de organisatie de deuren voor alle belangstellenden. Iedereen is welkom tussen 11.00 en 16.00 uur.

Tijdens de open dag zijn er rondleidingen door het nieuwe stadhuis. Er zijn optredens van het Nederlands Kindertheater (NKT), het Stedelijk Orkest, het Waterlands Jeugdorkest en de band June Picnic. Bezoekers van de open dag kunnen tijdens een proefceremonie ‘trouwen’ met de liefde van hun leven, of met de buurman, oma of beste vriend. In de raadzaal is te zien hoe een raadsvergadering in z’n werk gaat en kunnen bezoekers meedoen aan een quiz. Daarnaast zijn er nog meer afdelingen die 9 september een uniek kijkje in de keuken geven.

Binnen en buiten 
In en ook om het stadhuis is nog veel meer te beleven. Lokale foodtrucks verkopen heerlijke hapjes en drankjes, Spurd organiseert allerlei sportieve activiteiten en op het parkeerterrein kunnen nieuwsgierige bezoekertjes een vuilniswagen van dichtbij bekijken. Deelnemers aan de Marktstadwalk lopen die dag een wel heel bijzondere route, namelijk dwars door het stadhuis. Zij komen dan meteen langs de tentoonstelling ‘Stadhuis: vroeger en nu’, die mooi duidelijk maakt hoe het stadhuis door de jaren heen is veranderd.

Feestdag voor de stad
Op deze dag is er trouwens nog meer te doen in Purmerend. Zo is het de start van de Nazomerfeestweek met in het Leeghwaterpark die middag een Skate Event, en open dagen bij de Modelbouwvereniging en Schietsportvereniging (SSV). De Brandweer Zaanstreek-Waterland houdt de jaarlijkse open dag. Met diverse demonstraties krijg je daar een realistisch beeld van het werk dat de brandweer elke dag doet. Op 9 en 10 september is bovendien Open Monumentendag, met het thema ‘Boeren, burgers en buitenlui’. De Vereniging Historisch Purmerend organiseert de stadswandeling  Wandeling door een veranderd Purmerend’. Kortom: geen reden om binnen te blijven op 9 september.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner