Open Monumentendagen

23/08/2017

Op zaterdag 9 en zondag 10 september worden weer de Open Monumentendagen gehouden en dit jaar is het thema ‘Boeren, burgers en buitenlui’. Er zijn weer mooie monumenten gratis te bezoeken, zoals de RK Begraafplaats aan de Overweersepolderdijk, de Oude Begraafplaats aan de Nieuwstraat, ’t Hoedje van de Koningin, de Lutherse Kerk, het Purmerends Museum, de Sint-Nicolaaskerk en het Burgerweeshuis. Let op: niet alle monumenten zijn beide dagen geopend.

Er zijn rondleidingen over de begraafplaatsen, in de kapel van de RK Begraafplaats is een speciale expositie en op zaterdag is er een stadswandeling met een gids. In de Nicolaaskerk is op zaterdagmiddag een orgelconcert., waarbij dichters van de Dichterskring Waterland gedichten voordragen. In het Burgerweeshuis is een proeverij van Dikke Koek, worden verhalen verteld en er is een presentatie. In het Purmerends Museum is op zaterdagmiddag een lezing over Villa Clementine door Jack Otsen en er worden korte scènes over Willem Eggert en Jan van Egmond gespeeld door Purmerends Palet.

Historische schepen
Op beide dagen ligt een aantal historische schepen speciaal voor de Open Monumentendagen aangemeerd aan de Kanaalkade en Beemsterburgwal. De schepen zijn vrij toegankelijk en er kan gratis een rondvaart onder zeil op het Noordhollandsch Kanaal worden gemaakt.

Het complete programma met tijden en adressen staat op de website van de Open Monumentendagen. Tijdens de Nazomerfeestweek zijn er diverse verkeersmaatregelen. Kijk hier voor een compleet overzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *