Opening Melkwegbrug met water onder en boven de brug

16/10/2012

Wethouder Hans Krieger opent de Melkwegbrug

Het weer werkte niet mee bij de opening op zaterdag 13 oktober, maar dat weerhield wethouder Hans Krieger er niet van om hoog boven op de boog in weer en wind een toespraak te houden. Daarna droeg Thea de Hilster een gedicht voor. Het gedicht heeft de eerste prijs gewonnen bij een wedstrijd van de VHP (Vereniging Historisch Purmerend). Daarna gingen honderden gekleurde ballonnen de lucht in. Twee groepen van ER Studio hadden zich in de stromende regen opgesteld aan beide kanten de brug. Zij gingen dansend de hoge boog op en ontmoette elkaar bovenop de Melkwegbrug. Het was het symbool voor de verbinding van de twee wijken die door de brug gerealiseerd is.

Daarna was het tijd voor de bewoners om zelf over de brug te lopen en te fietsen. Gewapend met paraplu beklommen honderden mensen de boog om te ervaren hoe hoog 14 meter nu eigenlijk wel is en hoe het uitzicht is. De reacties waren, uiteraard, nogal wisselend. De een vond het een hele klim en een ander vond de treden levensgevaarlijk. Maar het ging wel lekker snel naar de overkant.

Aan de overkant (Centrum) lag een rode loper naar de Kaasmarkt, en er reed een swingmobiel rond die zorgde voor de vrolijke muzikale noot. Aan de kant van Weidevenne waren verschillende feestelijkheden, zoals onder andere het Amsterdams Havenkoor en het Stedelijk Orkest. De ijscoman had het rustig, maar bij de patatkraam gingen de frieten als warme broodjes over de toonbank. De kinderen konden binnen worden geschminkt en buiten was er een springkussen.

Oud en jong, lopend, op de fiets of brommer, een ding is zeker, we kunnen eindelijk via de brug naar de overkant. Of zoals wethouder Hans Krieger zei:  “Een belofte is waargemaakt!”

Kijk voor foto´s op het fotoalbum van de opening. Voor alle foto´s van de Melkwegbrug kijk hier

 

ER Studio

Stedelijk Orkest

 

 

1 comments

  1. Leo schreef:

    Het is natuurlijk wel een mooi object, jammer echter is dat die boog echt niet nodig is. Ik heb over de brug gefietst en kwam zo snel in het stadje. Wat mij opviel waren de scherpe bochten en het losse zwarte grit. De scherpe bochten kunnen een gevaar gaan opleveren tussen fietsers en voetgangers. Sorry voor de negatieve teneur van mijn bericht; de brug is mooi en niet praktisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *