Opening Speelkraam tijdens de zomervakantie in gevaar

08/07/2023

De zomervakantie komt eraan en het is de bedoeling dat speeltuin De Speelkraam aan het Leeghwaterpark 2 in de schoolvakanties binnen het speelseizoen – dus ook in de zes weken zomervakantie – elke dag geopend is van 10.00 tot 17.00 uur. Zo kunnen alle kinderen heerlijk veel komen spelen. Helaas dreigen er donkere wolken boven de speeltuin wegens ernstig gebrek aan vrijwilligers tijdens de openingstijden. Hierdoor is het wellicht niet mogelijk om de speeltuin elke dag te openen.

De zomeropening is in de afgelopen tien jaar steeds gelukt. De structurele inzet van Arie en Alie was hierbij de basis, aangevuld met andere vrijwilligers. Elke dag stonden er vrijwilligers klaar om de kinderen en hun ouders een fijn speeluitje te bezorgen. Vanaf dit jaar moet De Speelkraam het helaas zonder Arie en Alie doen. Er is weliswaar een fijne, enthousiaste groep vrijwilligers, deze dames en heren zijn aanwezig wanneer ze kunnen. De groep is echter niet groot genoeg: er zijn dringend extra vrijwilligers nodig om de entree en de consumpties te verzorgen.

Kom helpen
Zonder versterking van de vrijwilligersgroep is de kans groot dat het bestuur moet besluiten dat De Speelkraam tijdens de zomervakantie niet elke dag open gaat. Deze beslissing wordt niet zomaar genomen en liever helemaal niet. Er moeten echter wel op ieder openingsmoment twee vrijwilligers aanwezig zijn. Daarom doet het bestuur van De Speelkraam een dringende oproep aan iedereen die de speeltuin een warm hart toedraagt: kom helpen!

Paar keer
Het is niet noodzakelijk dat elke vrijwilliger er iedere week is. Er wordt gewerkt in dagdelen (ochtenddienst / middagdienst) die de vrijwilligers invullen naar eigen beschikbaarheid. Iedereen die tijdens de vakantie een paar keer kan komen helpen is van harte meer dan welkom.

Voor meer informatie en aanmelden als vrijwilliger: kom langs of bel (06 – 45 36 13 82) tijdens openingstijden of stuur een e-mail naar info@speelkraam.nl.

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

2 comments

  1. Christien schreef:

    Ik kan niet heel vaak, maar ik kan op 21,22 en 23 augustus. Het maakt mij dan niet uit welk dagdeel.

  2. Piet Jonker schreef:

    Voor meer informatie en aanmelden als vrijwilliger: kom langs of bel (06 – 45 36 13 82) tijdens openingstijden of stuur een e-mail naar info@speelkraam.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *