Opening watertappunt op het Kinderparadijs

11/03/2015

Kinderparadijs-PurmerendWoensdag 11 maart 2015 om 13.30 zal wethouder volksgezondheid Geoffrey Nijenhuis het watertappunt op het Kinderparadijs officieel openen. Het Kinderparadijs is een avonturenspeelplaats in de wijk Wheermolen, zie www.clup.nl . Na de officiële opening vinden er diverse spelletjes voor kinderen plaats met het thema drinkwater.

 Jongeren Op Gezond Gewicht
Het Kinderparadijs ligt in één van de wijken waar JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) is gestart. Samen met lokale partners wordt gewerkt aan een gezonde omgeving voor een gezonde jeugd. Daar sluit de plaatsing van dit watertappunt goed bij aan. Dit watertappunt wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Purmerend, wijkkerngroepen, Spurd, Clup Welzijn en Eipi Belettering. Het is het derde watertappunt in Purmerend vanuit JOGG-Purmerend. Eerder werd een watertappunt geplaatst op de Koemarkt en op het Wormerplein.

Gratis DrinkWater bidon
Tijdens de feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van de opening van het watertappunt ontvangen alle kinderen een DrinkWater bidon, die zij vervolgens kunnen vullen met drinkwater uit het watertappunt.  Met het uitreiken van de bidon wil JOGG-Purmerend bijdragen aan het bewustzijn vaker te kiezen voor drinkwater in plaats van gezoete dranken. Kinderen worden gestimuleerd om hun bidon voortaan mee te nemen naar het Kinderparadijs, zodat zij tijdens het buitenspelen altijd water kunnen drinken. Water is een 100% dorstlesser met 0% suiker.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *