Optreden Popkoor Amuzement Purmerend: “Make rock not war”

01/02/2012

Popkoor Amuzement tijdens een oefenavond

Op 12 februari wordt er in de Rijper Eilanden een optreden georganiseerd door Popkoor Amuzement Purmerend, waarvan een aantal leden wonen in Weidevenne. Onder leiding van Bas IJff en met begeleiding van de vaste band, worden protestliederen gezongen. Ook in deze tijd van de vele opstanden in de wereld zijn deze nog steeds actueel. Enkele voorbeelden zijn: Over de muur, My generation, Imagine, Dear mr. President, Earth song en Sunday bloody Sunday.

Popkoor Amuzement heeft ongeveer 55 leden en zingt ruim zeven jaar met veel plezier. Elke acht maanden wordt er aan een nieuw thema gewerkt en aan het eind hebben ze een optreden van ongeveer vijf kwartier in de Rijper Eilanden. Je hoeft in dit koor geen noten te kunnen lezen om toch mee te kunnen zingen; er wordt op gehoor gezongen, in drie stemgroepen. Om mee te doen aan dit koor hoef je geen auditie te doen.

Er wordt elke vrijdagavond van 20.00 tot 22.00 uur geoefend in Buurthuis Zuidoostbeemster. Tussendoor is er pauze en aan het eind blijven de meesten nog gezellig nazitten. Het koor wisselt ieder thema wat van samenstelling. Zowel nieuwe mannen als vrouwen zijn van harte welkom bij het volgende seizoen dat in februari start. Wie interesse heeft en van zingen houdt, kan zich via de website aanmelden voor een gratis proefles in februari. Het nieuwe thema wordt “Songfestival” met het accent op de jaren 60, 70 en 80 met o.a. de volgende nummers: Puppet on a string (Sandy Shaw), Congratulations (Cliff Richard), Waterloo (ABBA), What’s another year (Johnny Logan) en Love shine a light (Katrina & the Waves).

Kaartjes voor het optreden zijn te reserveren à 4,50 euro via de website. De zaal van de Rijper Eilanden in de Rijp is open om 19.30 uur, de aanvang is om 20.30 uur.

Zie voor verdere informatie over het koor: www.zangstudioamuzement.nl, tel: 0622670925.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner