Oude Brandweerkazerne is het Cultureel Centrum van Middenbeemster

31/10/2023

De Beemster heeft sinds begin 1990 een eigen vestzaktheater, gesitueerd onder prachtige lindenbomen. Het staat op een van de marktpleinen rond het centrale kruispunt van de Rijper- en de Middenweg in Middenbeemster. Het monumentale pandje, aanvankelijk als school gebouwd, werd later respectievelijk bibliotheek, gymzaal en brandweerkazerne. Toen de Vrijwillige Brandweer Beemster in 1988 een nieuw gebouw betrok, kon de wens worden gerealiseerd om op deze plek kunst en cultuur te laten opbloeien. Het initiatief ging uit van een enthousiaste groep vrijwilligers. Hoewel het gebouw na het passeren van de aktes in 1988 ter beschikking kwam, moest er heel wat aan verhapstukt worden voor het van een brandweerkazerne was omgetoverd tot een theaterzaal.

Veel vrijwilligers hebben daarbij hun handen uit de mouwen gestoken. De opzet bleek succesvol. Nog steeds wordt het gebouw beheerd en gerund door vele vrijwilligers en voor tal van doeleinden gebruikt zoals Cabaret- en Kleinkunstvoorstellingen, Concerten, Jeugdtheater, Cursussen, Exposities, Vergaderingen en andere bijeenkomsten. Het onderdeel theater heeft inmiddels ook nationale bekendheid. Veel bekende cabaretiers, maar ook aanstormende talenten vinden Onder de Linden een uitstekende plek om voorstellingen te geven.

Cultuursalon
Op vrijdag 3 november start Cultureel Centrum Onder de Linden weer met de Cultuursalon. Er wordt een podium geboden voor jong en oud van elke niveau. Techniek is aanwezig om geluid en licht te regelen, een piano staat klaar en achter de bar staan vrijwilligers om de inwendige mens te versterken. De avond bestaat uit optredens van muziek, cabaret, gedichten, verhalen, boekbesprekingen, improvisaties en nog veel meer. Dit alles onder een open sfeer van verbintenis en gezelligheid van mens tot mens.

Tot nu toe zijn de volgende optredens aangemeld:

Joke Tulp met een vrije improvisatie op de piano

Lincoln Crew: een familieband die bestaat uit singer-songwriter Ellis Freijser, haar broer Johan de Lange en zijn dochter Emma de Lange. Zij brengen gevarieerde muziek van rock ’n roll tot pop & Rock.

Erna Kleut bekend van de Beemster Bengel en Tahereh met een Iraans lied.

Het belooft nu al een mooie avond te worden en er zijn nog een paar plekjes vrij voor op te treden. Meld je dus snel aan via de mail naar cultuursalon@onderdelindenbeemster.nl

Informatie
Datum: vrijdag 3 november om 20.30 uur
De entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is zeer welkom.
Cultureel Centrum Onder de Linden
Middenweg 150, Middenbeemster
Facebook: www.facebook.com/Onderdelindenmiddenbeemster

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *