Overzicht  weidevenner.nl 2021

30/12/2021

Het jaar 2021 zit bijna er bijna op. De redactie van deze site heeft, met medewerking van de gemeente en wijkmanager Michael Lanting, geprobeerd zoveel mogelijk verslag te doen van gebeurtenissen in en buiten Weidevenne. Gezien het aantal bezoekers en reacties is dat meer dan aardig gelukt. Ook in het komende jaar gaan we er weer een leuke en interessante nieuwssite van maken. Hopelijk komen de beperkende maatregelen snel tot een einde en kunnen we ook weer op pad voor miniviews. Het jaar 2021 begon en eindigt met de opening van een priklocatie.

Hieronder een greep uit de artikelen die dit jaar op deze site verschenen.

 

 

 

Januari: Een onbekende meneer betaalde zes euro voor een mevrouw die bij de oliebollenkraam niet kon pinnen. “Zo zie je maar, engelen bestaan dus wel.”
GGD Zaanstreek-Waterland is op vrijdag 15 januari 2021 gestart met vaccineren. Sonja Kerssens, gespecialiseerd verpleegkundige van De Zorgcirkel, ontving de eerste prik in Sportcomplex De Beuk in Purmerend.

 

Februari: Vernielingen Oude kerkhof.  Er werd direct een crowdfunding via Facebook gestart en een week nadat Alex Vallentgoed de vernielingen constateerde en zijn boosheid uitte, stond hij weer op dezelfde plek met een glimlach van oor tot oor. Ouderen konden voor de Tweede Kamerverkiezingen stemmen per post.

 

 

Maart: Twaalf jaar geleden besloot de gemeente Purmerend als eerste in Nederland een demontabele parkeergarage te plaatsen op de plaats waar voorheen de Schapenmarkt werd gehouden. Presentatie nieuwe logo voor huisstijl Purmerend-Beemster.

 

 

April: 1 Aprilgrap. Plannen voor ontwikkeling datacenter in Beusebos. De eik op de R.K. Begraafplaats aan de Overweersepolderdijk (oudste boom in Purmerend) op bijna 140- jarige leeftijd gekapt. Monument aan Jaagweg beschadigd. “Hoe dom moet je zijn om dat moedwillig te beschadigen?”

 

 

 

Mei: Daan van Asselt (23) komt met zijn kunstwerk van de Melkwegbrug en golven op het water als winnaar uit de (stem)bus voor Het Perfecte plaatje van Purmerend. Ilse Molenaar vertrekt als wijkagent uit Weidevenne en het geplande verzinkbaar toilet op de Koemarkt wordt ‘doorgetrokken’.

 

 

 

Juni: Jan Dekkers ontvangt postuum de Jaarprijs van de Vereniging Historisch Purmerend tijdens een intieme bijeenkomst met naaste familie bij zijn graf op de Katholieke Begraafplaats. Op de Algemene begraafplaats wordt het symbool voor erkenning en waardering voor de Nederlandse Veteraan het Witte Anjer Perkje onthuld.

 

 

 

Juli: De in 1953 door het Purmerends Museum aangekochte arrensleden verhuizen naar het Nationaal Rijtuigmuseum in Leek. Paula Bakker en Angela Dekker verzorgen een opknapbeurt voor het graf van de bekende Purmerender Jan ten Cate. Donny (50 jaar) woont in de Fonteinenbuurt in Weidevenne en heeft zijn schuurdak bekleed met sedumbakken.

 

Augustus: Verbazing in Groengebied Weidevenne. De boot is weg. De uit houten palen bestaande speelboot is in stukken gezaagd en alles wat over is, zijn een paar balken. In 1998 vindt er een massale volksverhuizing plaats zonder in- en uitpakken. Inwoners van de Hazepolder wonen dan opeens in Weidevenne.

 

 

 

September: Weidevenne heeft eindelijk een HOP (Honden Ontmoetings Plek. De honden (en baasjes) kunnen nu naar hartenlust spelen en rennen op een strook grasland tussen de Rotterdamhaven en A7. Deen sluit definitief de deur op het Van Damplein. Op maandag 27 september opent Albert Heijn de nieuwe winkel.

Oktober: Door het plaatsen van hekken probeert de gemeente de overlast van zwemmende jeugd bij de bootsteigers te beperken. Uitvoering Bomenplan Kop West gaat van start en de eerste bomen worden gepland. Er komt een tweede laadpaal aan de Gangeslaan. De Provincie schrapt plan voor een hotel in het Beusebos en Purmerend krijgt een nieuwe hondenpoepzuigmaaier.

November: Start bouw van de priklocatie GGD Zaanstreek-Waterland op het evenemententerrein aan de Purmerenderweg. Het kruispunt Australiëlaan / Abel Tasmanplein gaat onder de stratenmakershamer en Boze Buurman uit zijn ongenoegens over de ’glijgoten’ in de binnenstad.

 

 

 

December: Op 8 december 2010 verricht burgemeester Don Bijl op het gemeentehuis de officiële start van www.weidevenner.nl. Nu, elf jaar na de start van weidevenner.nl en vier jaar met de huidige redactie, is de website een vaste nieuwsplek geworden voor bewoners van Weidevenne, Kop West, Hazepolder en Centrum. Ook in andere wijken wordt de website bekeken en nieuws van de site wordt regelmatig gedeeld. Naast artikelen en foto’s zijn er regelmatig ook columns op de site te vinden.

Begin het nieuwe jaar goed en meldt u aan voor de gratis wekelijkse nieuwsbrief.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *