Parkeerproblemen bij Heel Europa

30/11/2017

Na het verdwijnen van de ongeveer dertig parkeerplekken tegenover Heel Europa, vanwege de bouw van appartementen, zijn er problemen ontstaan voor bezoekers van Heel Europa en het Grand Café. Naar aanleiding van vragen en klachten uit de buurt hield De Partij van de Arbeid een buurtonderzoek en de Ouderenpartij AOV Purmerend stelde schriftelijke vragen aan het college.

Het college geeft aan het Grand Café van groot belang te vinden, ‘mede omdat de integratie van bewoners van Heel Europa met omwonenden hierdoor wordt gestimuleerd.’ Op de vraag of een onderzoek naar mogelijkheden om de parkeerbehoefte te compenseren ook in het belang zal zijn van bewoners van de te bouwen woontorens wordt ontkennend geantwoord.
Bewoners van de drie woontorens op Wales krijgen een parkeervoorziening op eigen grond. Het parkeerdek van Heel Europa, waar plek is voor honderd auto’s, wordt matig gebruikt en eigenaar Wooncompagnie gaat na of daar wat mee gedaan kan worden. Volgens onderzoek zijn bij de Rotterdamhaven, op vijf minuten lopen vanaf Heel Europa, ’s middags doorgaans 50 tot 60 vrije plekken en er wordt gekeken of verwijzingsborden iets kunnen betekenen.

Bewonersavond
Er komt een onderzoek naar betaald parkeren op de vijftien parkeervakken die het dichts bij de ingang van het complex liggen. Binnenkort zal een bewonersavond georganiseerd worden om bewoners van de Piraeushaven en de Rotterdamhaven te informeren en te peilen of er draagvlak is voor het invoeren van parkeerregulering tussen de Wolgalaan en het water van de Vuurtorengracht. Een onderzoek naar het verstrekken van uitrijkaarten voor parkeergarage Claxonate komt er niet. Technisch is het wel mogelijk, maar het zorgt voor bureaucratische en organisatorische problemen.

 

 

 

2 comments

  1. Peter schreef:

    Mensen zijn vaak ook te beroerd om een meter te lopen. Dat zie je bij scholen, bij winkelcentra en ook bij Heel Europa

  2. Jan schreef:

    Bewoners nieuwe huur appartementen binnenstad(ook sociale woning bouw) krijgen geen vergunning parkeren in hun straat. En worden verwezen naar duur abonnement(8x zo duur als straatvergunning) Claxonate waar savonds geen bewaking aanwezig is waardoor men zich onveilig voelt. Vergunning voor straat parkeren op loopafstand in Hazepolder wordt voor deze inwoners van de binnenstad geweigerd, terwijl zoals zelf geconstateerd er daar voldoende ruimte is, en de Hazepolder bewoners er zelfs 2 vergunningen per adres kunnen krijgen.
    Gemeente adviseertbewoners binnenstad om dan maar elders vrij te parkeren, en ja het dichtsbijzijnde is nu nog Heel Europa. Wellicht kan Wooncompagnie iets voor deze bewoners betekenen? Door bijvoorbeeld vergunning parkeerdek Heel Europa tegen de reguliere parkeervergungprijs beschikbaar te stellen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *