Parkeren en rijden in de Wajangstraat

12/03/2024

Bewoners van de Wajangstraat in Weidevenne ontvingen onlangs een bewonersbrief van de gemeente naar aanleiding van klachten over het parkeergedrag in de straat. De klachten gaan vooral over het rijden over de stoep en het parkeren op de stoep voor de woningen. De straat is autovrij en daarom is dit niet toegestaan. Het rijden door en parkeren in de straat kan zorgen voor het ontstaan van schade aan bijvoorbeeld bestrating of groenperken. Reparaties hiervan zijn duur.

Daarnaast is er een speeltuin in de straat waar kinderen spelen. Zij zijn niet gewend dat er auto’s rijden, wat kan zorgen voor gevaarlijke situaties. In sommige situaties kunnen bewoners ontheffing krijgen, bijvoorbeeld bij een verbouwing of verhuizing. Deze ontheffing kan worden aangevraagd op www.purmerend.nl.

Michael Lanting

Handhaven
De bewoners wordt vriendelijk gevraagd om voertuigen niet meer voor deuren te parkeren of over de stoep te rijden. Als de situatie niet verandert, is de gemeente genoodzaakt om te gaan handhaven. Wijkmanager Michael Lanting: “Bewoners die in gesprek willen gaan, kunnen mij mailen. Ik neem dan contact op.”      

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner