Parkeren in Oude Sluis alleen in parkeervakken

31/01/2024

In de Oude Sluis in de binnenstad, tussen de Nieuwstraat en Tramplein, wordt regelmatig ook buiten de parkeervakken geparkeerd. Hierop werd niet actief gehandhaafd, maar daar komt vanaf 1 februari verandering in. In het centrum van Purmerend geldt een parkeerverbod zone voor motorvoertuigen en dat betekent dat er alleen in de reguliere parkeervakken geparkeerd mag worden. Buiten de vakken parkeren is niet toegestaan en dat geldt ook voor de Oude Sluis, er zijn voldoende parkeervakken op straat beschikbaar.   

Er is hierop de afgelopen jaren niet actief gehandhaafd, onder andere door de schaarse parkeercapaciteit en de beperkte overlast. Inmiddels is de situatie veranderd en is er reden voor actief handhaven, omdat er sprake is van overlast. Er kan met de parkeervergunning op alle parkeerplaatsen in parkeergebied centrum geparkeerd worden en ook in het uitwijkgebied.

Handhaven
Vanaf 1 februari 2024 wordt er actief gehandhaafd op het parkeren buiten de vakken. Er wordt gestart met een waarschuwingstermijn van twee weken. Wie in deze periode in de fout gaat, ontvangt de eerste keer een waarschuwing. Vanaf 15 februari 2024 wordt er niet meer gewaarschuwd. Als er dan foutief geparkeerd wordt volgt er direct een bekeuring. De bekeuring en de afhandeling ervan verloopt via het CJIB (centraal justitieel incassobureau).

Vragen
Voor vragen en of opmerkingen: mail naar wijkmanagement@purmerend.nl. Specifieke vragen over de parkeervergunning en het parkeervergunninggebied gaan via Team Parkeren, parkeren@purmerend.nl.

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner