Parkeren op het parkeerdek

21/04/2011

Het parkeren rondom het winkelcentrum Weidevenne heeft al langer de aandacht van winkeliers, de gemeente en omwonenden. Sommige automobilisten durven hun auto waarschijnlijk niet op het vaak lege parkeerdek te plaatsen. Er is altijd plek genoeg.

In plaats daarvan parkeren ze rondom het gezondheidscentrum, in de Darwinstraat, Sydneystraat of een deel van de Melbournestraat, dit tot grote ergernis van bewoners en winkeliers. Het invoeren van een blauwe zone heeft het niet gehaald. Dit stuitte op grote weerstand. Bij een raadpleging stemden de omwonenden en winkeliers met grote meerderheid die maatregel weg. De gemeente wil de automobilisten nu gaan dwingen om op het parkeerdek te gaan staan. Zij hebben nu een andere methode bedacht om bezoekers met hun auto’s uit de buurt van gezondheidscentrum. De zogeheten lamellen worden richting het winkelcentrum met hekken afgesloten. Iedereen kan en mag er dan nog wel vrij parkeren, maar wie naar het winkelcentrum wil zal een flink stuk  moeten omlopen.

Zo hopen B en W iedere automobilist op het parkeerdek te krijgen. Naast het gezondheidscentrum zullen nog vier extra parkeerplaatsen worden aangelegd. Niet te hopen dat die ook door het winkelend publiek gebruikt gaan worden.

2 comments

  1. John Doe schreef:

    Ze gaan er even aan voorbij dat het ‘omrijden’ is om helemaal naar boven te moeten rijden als je snel even iets nodig hebt bij bijvoorbeeld de primera, of even naar de chinees moet.

    Daarnaast vinden veel mensen het eng om op die gladde platen naar boven te moeten rijden. Vooral in de winter is het spekglad / gevaarlijk. Als de gemeente daar nou eerst eens iets aan doet! Scheelt al een hoop gezeur. Eerst de oorzaak wegnemen, daarna pas klagen over het gevolg. en niet andersom.

  2. Wendy Kroes schreef:

    Ik vind het wel vervelend dat mensen parkeren voor de flat bij de sydneystraat terwijl ik daar bij mijn moeder langs wil en ik dus wel op het parkeerdek moet gaan staan en op de tijd moet letten voordat het dicht gaat. Ik vind dat als je op het winkelcentrum moet zijn dat je daar ook het voorbestemde parkeerdek moet gebruiken. En inderdaad er moet zeker iets worden gedaan aan die in de winter gladde platen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *