Piet Jonker krijgt jaarprijs 2013 Vereniging Historisch Purmerend

27/10/2013

Piet Jonker en Tineke Abercrombie-Schoorl. Foto: Meike Jobs

Elk jaar reikt de Vereniging Historisch Purmerend de jaarprijs uit. Dit doet zij aan een persoon of organisatie die zich verdienstelijk heeft gemaakt als het gaat om het verleden van Purmerend.

Op zaterdag 26 oktober overhandigde Tineke Abercrombie-Schoorl, voorzitter van de Vereniging Historisch Purmerend, de jaarprijs aan Piet Jonker. Niet geheel onlogisch want er verschijnen regelmatig stukjes over de geschiedenis van Purmerend in het Gezinsblad. Deze worden graag gelezen en daardoor stijgt de belangstelling voor de geschiedenis van de stad. In 2010 leverde Piet verhalen aan voor het project 600 Verhalen van het Purmerends Museum. Maar ook als redacteur, verslaggever en fotograaf van de wijkkrant Centrum schrijft hij regelmatig over de geschiedenis.

Boek

Tineke zei in haar toespraak onder andere : “Alle raadsvergaderingen worden door Piet bijgewoond en hij is hierdoor goed op de hoogte van hetgeen er binnen Purmerend leeft en speelt. Al lange tijd werkt hij aan het uitbrengen van een boek over de geschiedenis van de bark Willem Eggert. Een van de schepen van rederij N. Brantjes.”

“Ook via www.weidevenner.nl houdt hij alle bewoners op de hoogte van de ontwikkelingen van Purmerend, of die nu oud of nieuw zijn. De renovatie van de Koemarkt, de bouw van de Melkwegbrug en recentelijk de bouw van de Neckerpoort.”

Piet Jonker was onder valse voorwendselen naar het VHP huis aan de Kanaalkade gelokt. Familieleden waren zogenaamd naar de stad maar kwamen bij de uitreiking te voorschijn. Piet: “ Ik voelde vooraf wel nattigheid, want als ervaren nieuwsjager had ik in de gaten dat het een en ander toch een beetje anders ging dan normaal. Maar ik ben erg blij met deze Jaarprijs!”

 

4 comments

 1. Jan Oudshoorn schreef:

  Regelmatig zie ik je wel lopen met je fototoestel door Purmerend en ook wel als er weer ergens nieuwbouw wordt gepleegd of wat het ook mag zijn.

  Daarom vind ik het prachtig dat jij de jaar prijs hebt gekregen die je zeker hebt verdiend. Ik wens dat je nog vele jaren dit werk mag doen waar jij zo van kunt genieten.

  Vriendelijke groet.

  Jan Oudshoorn

  1. Piet Jonker schreef:

   Hartelijk dank.

 2. Gerda Henger schreef:

  Van harte gefeliciteerd.

 3. Jan van Woerkom schreef:

  Dat is weer eens wat anders dan het gezeur over Zwarte Piet die weg moet.

  Witte (of grijze) Pieten hebben we nooit genoeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner