Piet Jonker ontvangt terecht gouden waarderingsspeld

04/01/2012

Ook het werk van gedreven redactieleden wordt gewaardeerd. Dat blijkt wel uit de gouden waarderingsspeld die aan Piet Jonker op 1 januari werd uitgereikt. Samen met Paul Willemse doet Piet al jaren het redactiewerk voor wijkkrant het Centrum. Daarnaast verleent hij hand- en spandiensten aan de redactie van Weidevenne. Artikelen uit zijn pen, over de historie van Purmerend verschijnen met regelmaat op de website www.weidevenner.nl. De redacties van alle wijkkranten feliciteren Piet van harte met deze gouden waarderingsspeld. Piet Jonker zelf was erg verrast. Hij was (uiteraard) aanwezig om foto´s te maken en had geen idee totdat hij zijn naam hoorde. Piet:”ik ben zeer verguld met deze gouden speld”.

Hieronder het officiële persbericht van de gemeente Purmerend.

Gouden waarderingsspelden uitgereikt

Burgemeester Don Bijl reikte op zondag 1 januari 2012 twee Gouden Waarderingsspelden uit tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente op het Gemeenteplein in het stadhuis. De heren Piet Jonker en Jan Kuiper hebben beiden deze eervolle onderscheiding ontvangen voor hun inspanningen voor de belangen van Purmerend en haar inwoners.

Piet Jonker houdt zich gedurende vele jaren bezig met de wijze waarop burgers beter betrokken kunnen worden bij de stad Purmerend door middel van burgerparticipatie.

Als redacteur, verslaggever en fotograaf voor de wijkkrant Centrum, is hij al jaren actief en zorgt ervoor dat de krant persoonlijk bij de raadsleden bezorgd wordt. Hij is betrokken bij de Wijkkerngroep Centrum en is aanwezig bij alle commissie- en raadsvergaderingen.

Tijdens de renovatie van de Koemarkt heeft hij zo’n 800 foto’s gemaakt van het hele proces.

Ook draagt hij er zorg voor dat de belangen van de Hazepolder voldoende aandacht krijgen.

De heer Jonker is een zeer betrokken, maar ook een zeer bescheiden burger in de stad.

Jan Kuiper is al vele jaren de drijvende kracht achter de harddraverijvereniging Prins Bernhard. Hier is hij voorzitter, penningmeester, secretaris en manusje-van-alles.

Een Purmerendse traditie van bijna 140 jaar wordt door hem in ere gehouden. Vele Purmerenders zien de ‘paardendag’ op de tweede donderdag in september als een reünie.

Ook heeft Jan diverse muziekfestivals georganiseerd, zoals in 2010 tijdens P600: vele artiesten hebben tijdens het mega-muziekfestival hun opwachting gemaakt en Purmerenders hebben hiervan genoten. Daarnaast heeft Jan in 2011 het traditionele hengstenbal weer in ere hersteld. De heer Kuiper is een zeer betrokken en actief burger in de stad die binding brengt in de samenleving.

Het gemeentebestuur is trots op zulke Purmerenders en heeft grote waardering voor beide heren. Daarom wordt hun inzet beloond met een waarderingsspeld, de Gouden Purmerender.

 

1 comments

  1. Guus Jansen schreef:

    Piet, van harte gefeliciteerd met je Ridderschap.
    Groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *