Plafondstaren wordt leuk!

19/09/2012

 Meestal als je bij de tandarts of mondhygiënist op de stoel ligt, is het maar een saaie boel: ribbeltjes bekijken, gaatjes in het plafond tellen, soms een tekening bekijken. Maar bij Praktijk Mondzorg aan de Melbournestraat 2G hebben ze dit begrepen. Als eerste in Purmerend hangt er een plafond met driedimensionale platen. De cliënten van mondhygiënisten Petra de Vries en Remco Stoks vinden het daardoor tegenwoordig helemaal niet erg meer om in de stoel te liggen!

Petra: “Ik ben deze praktijk gestart in 2006 met een heldere en lichte vormgeving. Ik wil een rustige omgeving creëren voor de cliënten, die het soms wat eng vinden als ze voor de eerste keer bij een mondhygiënist komen. Ik kwam dit idee tegen in een folder en vond het helemaal passen bij de praktijk. Sinds eind juni zitten de platen in het plafond, en de reacties zijn alleen maar positief.”

“Een ‘open ceiling’ bestaat uit enkele verlichte fotopanelen. Omdat de wolkenhemel is verlicht met lampen die dezelfde kleur licht geven als echt daglicht, wordt de illusie gecreëerd dat men zich onder een dakraam bevindt. Groen is mijn lievelingskleur – vandaar de bomen – en de witte bloesem past hier mooi bij.”

Verbetering

Sinds 2008 werkt Remco in de praktijk, en ook hij vindt het een verbetering. “Ik vind het belangrijk om precies te werken en kwaliteit te leveren. Het is dan alleen maar een voordeel als de cliënt ontspannen is.”

Als u het plafond wilt bekijken, kan dat alleen als u een afspraak maakt voor een behandeling bij Praktijk Mondzorg. Kijk op www.mondzorgpurmerend.nl voor meer informatie. Of bel naar 0299 432688. Wie weet vindt u een behandeling dan wel te kort duren…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner