Plantenmarkt Weidevenne

12/05/2015

Bloemwinkel FlorrisantDonderdag 14 mei zijn de IJsheiligen voorbij, dus is het tijd om de tuin definitief in te richten. Florissant, Deen en Vomar van winkelcentrum Weidevenne en Pottery Pots organiseren op zaterdag 16 mei een plantenmarkt met allerlei leuke aanbiedingen. Er zal een ruim assortiment zijn met hangplanten, staanders en kruipers voor een hele zomer bloeiplezier in de tuin, op het terras en balkon. Medewerkers van bloembinderij Florissant vullen zelfs uw plantenbakken, pot of mand als u dat op prijs stelt. Dus er is geen excuus om deze zomer geen gezellige tuin of balkon te hebben met veel planten.

IJsheiligen
Op 15 mei is meestal de kilte van het voorjaar nog goed voelbaar. Toch is de datum voor tuinders van het grootste belang, want het markeert de dag dat de kans op nachtvorst voorbij is. Natuurlijk komt er nog wel eens een dag voor dat er in de nacht nachtvorst is, maar dat is vanaf 15 mei verwaarloosbaar.
De boontjes, de dahlia’s en de Afrikaantjes kunnen weer gezaaid of geplant worden.

Zet voor 15 mei geen dahlia’s, begonia’s, Afrikaantjes, petunia’s of geraniums in de tuin. Het vroeg uitplanten van niet-winterharde planten levert helemaal niets op. Een dahlia die in juni wordt geplant in grond die al warm is van de zon levert in augustus prachtige bloemen op die ook nog eens mooier zijn dan als ze in mei al de koude grond in gaan.

Vorst in juni
Het is en blijft overigens wel handig om het weer zelf ook in de gaten te houden, want ook na 15 mei kan het nog vriezen. In 2008 vroor het nog in de nacht van 23 juni.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner