Politieke bushalte op de Koemarkt

22/11/2021

Zaterdag 20 november stopte de gemeentebus op de Koemarkt en gingen de politieke partijen aan de slag met vlaggen, folders, kramen en tenten om kiezers over te halen om op hun kandidaten te stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen op 22 – 23 en 24 november. Niet alle partijen waren aanwezig, maar de sfeer zat er goed in. Het liep niet direct storm met kiezers die nog laatste informatie wilden halen, maar onderling werden de standpunten nog eens uitgewisseld en de kansen afgewogen.

Het was een prima mogelijkheid om de kandidaten te bevragen over wat zij belangrijk vinden om tijdens de komende raadsperiode voor elkaar te krijgen. De partijen waren rijkelijk voorzien van mooie folders met veel standpunten, maar ondanks dat waren dranghekken niet nodig. Vanaf het hoofdkwartier op de Koemarkt trokken kandidaten naar de winkelstraten, sommigen vergezeld van collega-partijgenoten uit Den Haag.

Purmerenders die het hoofdkwartier bij de grote gele bus op de Koemarkt wel ontdekten en onbevreesd op de kandidaten afstapten, konden kennis maken met de speerpunten van de kandidaat-raadsleden voor de nieuwe raadsperiode.

Ouderenpartij AOV Purmerend – Beemster: “Wij gaan voor goede zorg voor mensen die het nodig hebben. Oud en Jong. Daarnaast willen wij levensloopbestendig bouwen.”

CDA: “Een sterke samenleving. Investeren in cultuur en sportverenigingen zodat mensen elkaar kunnen ontmoeten en van elkaar leren.”

PvdA: “Wonen. Nog meer samenwerken met corporaties voor de bouw van sociale huurwoningen. Daar willen we mee verder gaan.”

Leefbaar Purmerend: “Aanleg van een buitenbad bij het Leeghwaterbad zodat we iets kunnen doen aan de lange wachttijden voor zwemlessen.”

Stadspartij Purmerend-Beemster Polder Partij: “Zoveel mogelijk voorzieningen, waaronder een buitenzwembad dat ’s winters overdekt kan worden. Zo kunnen we kinderen snel aan een zwemdiploma helpen.”

Gemeentebelangen Purmerend:” Minimaal veertig procent sociale huurwoningen bij nieuwbouw. Dan kunnen we de wachtlijst voor een huurwoning laten slinken.”

PB21: “Veel meer met inwoners in gesprek gaan. Samen besluiten en nemen  samen standpunten bepalen. Directie democratie.”

Forum voor Democratie: “Vrijheid en referendum terug. Keuze bij mensen zelf leggen, stoppen met coronamaatregelen en terug naar de menselijke maat.”

Piratenpartij: “Aanpak corruptie Jeugdzorg. Honderden kinderen die in de afgelopen jaren in Purmerend uit huis zijn geplaatst moeten terug naar huis en het geld terug naar de mensen.”

D66: “Bouwen. Vooral sociale en betaalbare koop zodat het voor Purmerenders makkelijker wordt om een huis te vinden in Purmerend. Bijvoorbeeld in Stationsgebied en gemengd bouwen in De Koog. Liever niet in het groen.”

VVD: “Wonen en bouwen. Het liefst in het Beusebos. De grond is al van de gemeente en hoeven we dus niet eerst te kopen. Daar kunnen we snel aan de slag met onder andere starterswoningen, jongerenwoningen, goedkope koopwoningen en huurwoningen.”

PVV: “Genoeg is genoeg. Wij willen vrijheid, welvaart en welzijn voor Purmerenders en de voorrangsregeling voor asielzoekers bij het krijgen van een huurwoning afschaffen.”

GroenLinks: “Wij kiezen voor een klimaatbestendig, op de toekomst voorbereide en sociaal ingerichte gemeente. Een gemeente waar duurzaamheid de norm is.”

De oproep van alle partijen was ga vooral stemmen op 22 – 23 en 24 november.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *