Pride vlaggen wapperen aan de Kaasmarkt

11/10/2022

Maandag 10 oktober vond de officiële opening van Purmerend Pride 2022 plaats in het Purmerends Museum aan de Kaasmarkt. Sprekers waren wethouder Harry Rotgans, Klazien Visser (Roze in Blauw NH- Politie), Lily, (12 jaar, leerlinge aan de middelbare school en lid van de GSA) en Freek Broekman (COC). Na de toespraken staken wethouder Rotgans en Lily Pride vlaggen uit op het bordes van het Purmerends Museum, als officiële start van Purmerend Pride 2022, een week vol activiteiten.

Elk jaar organiseert de gemeente samen met partners de Purmerend Pride (voorheen Regenboogweek). De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen in Purmerend open en veilig zichzelf kan zijn. Dat iedereen de vrijheid heeft om te houden van wie je wilt en dat je zichtbaar en veilig jezelf kunt zijn. Purmerend Pride is een week vol activiteiten voor lhbti+ Purmerenders en voor mensen die zich willen inzetten voor meer inclusie van lhbti+ mensen in Purmerend.

Roze in Blauw in gesprek
Roze in Blauw is een landelijke eenheid en breed netwerk van de Politie voor lhbti+ gerelateerde zaken. Voor Purmerend Pride organiseert de Politie Purmerend op woensdag 19 oktober 19.00 uur een bijeenkomst van Roze in Blauw in de Lutherse Kerk, waarin de politie in gesprek gaat met de gemeenschap van Purmerend over het thema veiligheid van lhbti+ Purmerenders en de rol die de politie kan spelen in de gemeenschap. Programmavoorzitter Ellie Lust.

Activiteiten
In oktober staat de hal van het stadhuis in het teken van Pride met een expositie van bijzondere objecten met een lhbti+ thema. Het Filmhuis Purmerend vertoont twee films met een lhbti+ thema. Op vrijdagavond 14 oktober en dinsdagavond 18 oktober om 20.00 uur draait de film Grosse Freiheit. Op zaterdagavond 15 oktober om 20.00 uur draait de film The Shiny Shrimps. Info: Website Filmhuis. In Cultuurhuis Wherelant wordt op vrijdag 14 oktober vanaf 19.30 uur een Beierse gehouden.

ReR Kitchen in Oase
Elke laatste vrijdag van de maand komen. LHBTI’ers en betrokkenen naar centrum Oase in de Overwhere.  Iedereen neemt iets te eten mee en er wordt gezellig gezamenlijk gegeten.  Website Stichting ReR Purmerend

Café Alonso
Iedere laatste zaterdag van de maand is er een openbare LHBT contactavond in Café Alonso’s in Purmerend. Iedereen is van harte welkom. Website Alonsos.

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *