Prikken in De Beuk

30/12/2020

GGD Zaanstreek-Waterland start op 18 januari 2021 met vaccineren. De eerste groepen die recht hebben op een vaccinatie zijn medewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning. In elk van de 25 GGD-regio’s wordt één centrale locatie aangewezen voor het vaccineren van de zorgmedewerkers In de regio Zaanstreek-Waterland wordt Sportcomplex De Beuk in Purmerend de centrale vaccinatielocatie. De Beuk is in overleg met gemeente en zorginstellingen  gekozen, mede vanwege de centrale  ligging, bereikbaarheid en parkeren.

De reden dat in deze fase van de vaccinaties met 25 centrale priklocaties gewerkt gaat worden, is dat het vaccin van BioNTech/Pfizer dat nu beschikbaar is, in grote hoeveelheden per verpakking wordt aangeboden. Het moet diepgevroren worden bewaard en dat maakt het lastig om het in kleine hoeveelheden te verspreiden naar bijvoorbeeld verpleeghuizen.

Ervaring
Werkgevers, aanvankelijk verantwoordelijk voor de vaccinatie van hun personeel, hebben normaal gesproken de mogelijkheid om personeel binnen de eigen instelling te vaccineren. Ze hebben echter niet de ervaring om dit grootschalig in bijvoorbeeld sporthallen te doen. Daarom hebben de werkgevers (Actiz en Zorg Thuis) en het ministerie van VWS de GGD gevraagd de vaccinaties voor deze zorgmedewerkers uit te voeren vanwege de ervaring met grootschalig vaccineren.

Uitnodiging
Vanaf 4 januari 2021 krijgen de medewerkers via hun werkgever een uitnodiging. De zorgmedewerker kan dan telefonisch een afspraak maken. In een later stadium kan dat ook digitaal. Zorgmedewerkers kunnen zelf kiezen bij welke van de 25 centrale GGD-locaties zij een vaccinatie krijgen. De inenting met het vaccin van BioNTech/Pfizer bestaat uit twee prikken. Tussen de twee inentingen zit drie weken. Als een groep voor de vaccinatie aan de beurt is, krijgt deze bericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *