Primeur voor Purmerend met ‘Houd de lijn vrij!’ stoeptegel

20/01/2023

Woensdag 18 januari is het Tramplein de eerste locatie in Purmerend waar een ‘Houd de lijn vrij!’ tegel geplaatst wordt. Vertegenwoordigers van Totaal Toegankelijk Purmerend Henk Schouwenburg met zijn hulphond en Mireille Frerejean zijn erg blij met het plaatsen van de tegel naast de geribbelde blindengeleidestrook die een gidslijn is naar de bushaltes. Het was de TTP opgevallen dat hier regelmatig fietsers en brommers staan die daarmee de gidslijn blokkeren.

Mark Swart, wegbeheerder openbare ruimte: “Bewoners zijn zich er vaak niet van bewust dat een geleidelijn vrij gehouden moet worden. Ik ben er zeker van dat als je iemand vraagt of de fiets verplaatst kan worden, men zegt, ‘ ja natuurlijk geen probleem’. Het is een kwestie van bewustwording, zeker niet van onwil.”

Ogen en oren
Henk Schouwenburg is blij met de samenwerking met de gemeente Purmerend. “Twee keer per jaar wordt de Toegankelijkheidsagenda besproken in de raad. Wij geven hiervoor gevraagd en ongevraagd advies.”  Myrthe Born, met een bloemetje voor alle inspanning, is beleidsmedewerker toegankelijkheid bijde gemeente. “Ik zie Totaal Toegankelijk Purmerend als de ogen en oren van Purmerend als het gaat om toegankelijkheid. Wij houden samen een wijkschouw of brainstormen over wat beter kan. Deze tegel is daar een voorbeeld van. Het Bartiméus Fonds heeft de tegel gedoneerd en vandaag gaan wij hem plaatsen.

Meer plaatsen
Wethouder Harry Rotgans gaat op zijn knieën om de opvallende blauwe tegel, waarop een poppetje met een blindenstok afgebeeld, te plaatsen. “Ik wandel hier regelmatig langs en hoop dat de tegel succes heeft en ik geen fietsen meer op de geleidelijn zie staan. Als dit een succes is gaan we kijken of er meer plaatsen zijn waar een ‘Houd de lijn vrij!’ tegel geplaatst moet worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *