Purmerend in Beeld – foto’s in tijden van corona

12/04/2020

Het is een buitengewone tijd waarin we ons op dit moment bevinden. Het merendeel van de mensen zit noodgedwongen thuis of is thuis aan het werk. Straten, pleinen en parken zijn grotendeels leeg. Restaurants, winkels, podia en musea zijn gesloten. Verveling, of erger eenzaamheid, ligt op de loer nu fysieke sociale contacten voorlopig niet mogelijk zijn. Het Purmerends Museum roept inwoners van Purmerend en Beemster op om in deze bijzondere periode de stad, streek of het eigen leven vast te leggen met de camera.

Maak een foto op straat, in de tuin of waar dan ook om te laten zien hoe je deze periode ervaart. Het museum verzamelt de foto’s en zal deze of een selectie hiervan delen op social media.  Op een later moment komen deze foto’s misschien ook in het museum zelf. Moncef Beekhof, directeur van het museum: “We zijn benieuwd hoe inwoners van Purmerend en Beemster deze periode ervaren. Vandaar de oproep om dit op foto vast te leggen. Vanuit de huiskamer, vanaf het balkon, in de tuin, op straat of op welke manier ook. Doen er zich bijzondere momenten voor door deze crisis of zijn bepaalde situaties nu anders dan normaal? Hoe is de omgang met anderen? Hoe ziet deze periode er voor jou uit?”

Geschiedenis
Het Purmerends Museum verzamelt al decennia via objecten en kunstwerken de geschiedenis van de stad Purmerend en omliggende streken. De huidige coronacrisis markeert een belangrijk moment in de geschiedenis en het museum ziet het als haar taak om dit, vanuit het perspectief van de inwoners zelf, vast te leggen en te verzamelen.

Mailen

Corona handschoenen

Stuur de foto of foto’s op in een zo hoog mogelijke resolutie en met vermelding van naam, contactgegevens, datum waarop de foto is gemaakt. Vermeld ook graag waar deze is gemaakt. Mail naar: info@purmerendsmuseum.nl. Geef daarbij ook aan of deze foto(‘s) eventueel wel of niet in de (digitale) collectie mogen komen.

Meer informatie: Moncef Beekhof, m.beekhof@purmerendsmuseum.nl.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner