Purmerend zoekt taalvrijwilligers

01/12/2010

In Purmerend is grote behoefte aan taalvrijwilligers die Nederlandse taalles willen geven aan iedereen die het Nederlands niet goed of nauwelijks beheerst.

Door slechts twee uur per week aan de slag te gaan als taalcoach bent u van onschatbare waarde voor de samenleving. Dankzij u wordt de zelfredzaamheid en de integratie van onze allochtone medeburgers versterkt. `

Er zijn verschillende taalprojecten waaraan u kunt meewerken:

Nederlands voor Anderstaligen in de wijkcentra, het Taalcoachproject voor inburgeraars en Taalontmoetingen bij de deelnemers thuis.

Bij alle projecten wordt u als vrijwilliger geschoold en ondersteund.

Taalontmoetingen wordt samen met het Oranjefonds en de Universiteit van Groningen in Purmerend door Clup Welzijn georganiseerd, net zoals Nederlands voor anderstaligen in de wijkcentra. Het Taalcoachproject voor inburgeraars wordt geïnitieerd door de gemeente en Vluchtelingenwerk.

Voor meer informatie over de taalprojecten kunt u terecht bij de Vrijwilligerscentrale Purmerend, Wilhelminalaan 1A, tel. 0299 454400.

Openingstijden van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur. U kunt ook bellen voor een afspraak. Kijk voor meer informatie op

www.vwcpurmerend.nl

Bron: Gemeente Purmerend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *