Raad enzo

01/12/2018

Het was weer een uitverkocht huis tijdens de raadsvergadering op 29 november. Ruim twintig belangstellenden waren aanwezig als Gast in de Raad en een groot deel van de publieke tribune was bezet door mensen met interesse in of betrokkenheid bij op de agenda staande onderwerpen. De vergadering begon feestelijk met de benoeming van de heer L. (Lieuwe) de Jong tot commissielid voor het CDA, en beëdiging van de heer H. (Henk) Grader tot raadslid voor de Ouderenpartij AOV Purmerend.

Nadat de hamerpunten (agendapunten die niet meer worden besproken) als warme broodjes over de toonbank waren gegaan, bogen de raadsleden zich over de overige agendapunten. Alle voors en tegens werden nog eens grondig doorgesproken en uiteindelijk werd besloten de eerder vastgestelde randvoorwaarde van een maximale bouwhoogte van twaalf bouwlagen voor het oostelijke plandeel van het Wagenweggebied (tussen Albert Heijn en P3) te verruimen naar meer bouwlagen. Ook werd ingestemd met de voorgenomen grondverkoop voor realisatie van het plan Brantjesoever, het nieuwe bestemmingsplan Wheermolen-West, het nieuwe en gewijzigde bestemmingsplan De Looiers 2018 (locatie garage Zijp, een aantal parkeermaatregelen voor het Verkeersplan Purmerend 2040, en een wijziging in de Huisvestingsverordening. De gemeente kan voortaan afwijken van de toewijzingregels voor reguliere woningen om zo via maatwerk tijdelijke woningen te kunnen toewijzen aan Purmerenders die met spoed een tijdelijke woning nodig hebben. Moties over een Jongerenraad en een referendum over de fusie met Beemster sneuvelden.

Wegdromen
Burgemeester, waarnemend voorzitter en griffier moesten een paar keer haasje over vanwege storing in de apparatuur, maar uiteindelijk kwam alles goed.
Gelukkig waren er meerdere schorsingen, waarvan rokers en aanwezigen met hoge nood dankbaar gebruik maakten. De voorziening van koffie en koek was weer prima geregeld, maar dat het toch een beetje laat werd, bleek uit het ietwat wegdromen van enkele raadsleden die (per ongeluk) op de verkeerde stemknop drukten.

De volgende raadsvergadering is op 20 december 2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *