Rachid Babiker Sportman van het jaar

10/01/2024

René Voorwerk, voorzitter Sportraad Purmerend opent maandagavond in Sportcafé De Beuk de nieuwjaarsreceptie met een welkomstwoord voor alle genodigden, waaronder wethouder Mario Hegger en burgemeester Ellen van Selm. Voorwerk: “Het was een spannend sportjaar, maar gelukkig tonen veel verenigingen na de pandemie veerkracht. Landelijk scoren we laag en daarom moeten we mensen enthousiast maken om meer te bewegen.” Na een toast op een sportief Nieuwjaar volgt de bekendmaking van sporter en sportploeg van het jaar en de aanmoedigingsprijs.

Kor Piorunek (financiën Sportraad) opent de rij met de aanmoedigingsprijs voor Joris Jan Zwaal, een sporter van elf jaar oud.

Joris Jan Zwaal en Mario Hegger

Hij sport al vanaf zijn vijfde en traint bij Danla Shaolin Kung Fu onder de bezielende leiding van Dan Radulescu. Tijdens een toernooi in Roemenië behaald hij twee gouden medailles en bij het EK in Istanbul gaat hij er vandoor met twee bronzen plakken. Hoogtepunt van afgelopen jaar is dat hij tijdens het wereldkampioenschap in China eerste wordt in Shaolin Quan (handvorm) en tweede in Yin Shou Gun, (stokvorm).Voor de Sportraad reden om de aanmoedigingsprijs uit te reiken aan Joris Jan Zwaal. Na de prijsuitreiking krijgt Joris Jan tot zijn grote verrassing door wethouder Mario Hegger de Sportpenning van de gemeente Purmerend overhandigd. 

Rachid Babiker

Rachid Babiker
Bert Slegt, erebestuurslid Sportraad, bouwt de spanning op en maakt bekend wie de Sporter van het jaar is geworden. De titel gaat naar Rachid Babiker, die wordt gezien als één van de grootste talenten van Nederland in het kick-en thaiboksen. Rachid wordt twee keer Nederlands kampioen in twee gewichtsklassen. Hij traint zes dagen in de week gemiddeld vijf uur per dag bij Muay Thai Purmerend en zijn uiteindelijke doel is wereldkampioen worden.

Turnploeg
Sportploeg van het jaar is de damesploeg van Turncentrum Waterland, bestaande uit Vera Sens, Rosalie de Boer, Megan Jacobs, Luna de Bruijn en Esmee de Nooijer. Zij leveren de unieke prestatie door tijdens het Nederlands kampioenschap in Nijmegen de nationale  teamtitel in de eerste divisie binnen te halen. De gedoodverfde kampioen, damesploeg uit Nijmegen wordt voorbij gestreefd en zo de titel onder leiding van trainster Liesbeth Klinkhamer-Albertsma kampioenstitel veilig gesteld.

Damesploeg Turncentrum Waterland.

Joris Jan Zwaal en Kor Piorunek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner