Recreatiebad Leeghwaterbad leeg vanaf 4 september

02/09/2023

De eerste drie weken na de zomervakantie zijn er werkzaamheden in het recreatiebad van het zwembad in Purmerend. Het gaat om gepland groot onderhoud, verduurzaming en de plaatsing van een nieuw klim- en klauterspeeltoestel. Het Leeghwaterbad telt vier baden, alleen het recreatiebad is tijdelijk gesloten. Zondag 3 september is het recreatiebad voor het laatst open. De werkzaamheden zijn alleen in het recreatiebad. De zwemactiviteiten in de andere baden gaan gewoon door.

Voor de werkzaamheden is het noodzakelijk het recreatiebad leeg te pompen. Het leegpompen begint zondag 3 september na sluitingstijd. De werkzaamheden bestaan uit gepland groot onderhoud, zoals controle en herstel van tegelwerk en het schilderen van de glijbaan. Voorts komen er duurzame uv lampen voor desinfectie van zwemwater, waardoor fors minder chloor nodig is. Onderdeel van de renovatie is ook de plaatsing van een splinternieuw klim- en klauterspeeltoestel voor meer speelplezier voor de kleinsten.

Met de oplevering van de verduurzaming in 2019 is de isolatie van het gehele Leeghwaterbad enorm verbeterd. Met de zonnepanelen sinds 2020 op het dak levert het zwembad een bijdrage aan het opwekken van fossielvrije energie.

Zondagochtend 24 september is er voor bezoekers een feestelijk moment met diverse activiteiten vanwege de realisatie van de renovatie van het recreatiebad.

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner