Reuring op de Laag Hollandse Makersmarkt

18/06/2024

Zaterdag 29 juni belooft weer ouderwets gezellig te worden op de Kaasmarkt in de binnenstad van Purmerend. Om 10.00 uur start de unieke Laag Hollandse Markt met het thema Vier de zomer. Ook dit jaar wordt de Kaasmarkt in Purmerend maar liefst vier keer omgetoverd tot een bruisend marktplein met de lekkerste en mooiste producten uit de regio. Op deze dag kan iedereen volop genieten van heerlijke streekproducten, gezellige muziek en spectaculaire optredens van Reuring Festival.

Op de mark presenteren diverse makers uit de omgeving hun mooiste producten. Van heerlijk bananenbrood en vegan cookies tot handgemaakte sieraden, glas in lood en keramiek. Op sommige tijden delen ze gratis ijsjes uit op de Laag Hollandse Makersmarkt en schminken is de gehele dag mogelijk.

Reuring
Op meerdere plekken in de binnenstad is van 13.00 tot 17.00 uur het Straattheater van Reuring te zien. Het Danscollectief Arnhemse Meisjes beklimmen de bomen op de Kaasmarkt, De Kangeroes van Icarus Performance Troupe uit Australië maken de binnenstad onveilig. Pikzpalace staat in de Hoogstraat op het pleintje voor de Lutherse Kerk met hun slagerskraampje voor afgedankte knuffels en Cie One Shot geeft meerdere optredens. In de Zuidersteeg haalt MR Jones de gekste stunts uithaalt met Fred zijn Amazing Stunt varken.

Programma 29 juni:
10:00 – 17:00 Dj Raymond vanaf het terras van ’t Hoedje van de Koningin
11:00 – 16:00 Gratis Schminken
12:00 – 13:00 Gratis ijsjes van Jersey IJssalon (1 bolletje p.p. en op=op)
13:30 Straattheater | Danscollectief ‘Arnhemse meisjes’ op de Kaasmarkt
14:00 – 15:00 Gratis ijsjes uit van Jersey IJssalon (1 bolletje p.p. en op = op)
15:30 Straattheater | Danscollectief ‘Arnhemse meisjes’ van Reuring Festival op de Kaasmarkt.

Volgende Laag Hollandse Makersmarkten: Zaterdag 28 september, zaterdag 14 december en zondag 15 december, steeds van 10.00 tot 17.00 uur.  Kijk voor meer informatie op https://www.laagholland.com/over-ons/makersmarkt.

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *