Roald Helm opent jeu de boulesbaan

30/05/2013

Roald Helm opent de Jeu de Boulesbaan

Na Overwhere en Wheermolen heeft nu ook Weidevenne een jeu de boulesbaan. De brede school de Kraal aan de Zambezilaan vierde op 29 mei het tienjarig bestaan met een Samen Speeldag. Tijdens deze feestelijk dag vond ´s middags de officiële opening plaats van de baan voor iedereen die ervan houdt om een “Frans” balletje te gooien.

Wijkwethouder Roald Helm had de eer om het eerste spel te starten. Hij zat in een team met kerngroepleden dat speelde tegen de jeugd van de Kraal onder leiding van Matthijs Euwijk van Spurd. De wijkwethouder is geen onbekende met het spel. Roald:” Na de jaarvergadering van de Stadspartij, waar ik lid van ben, spelen wij altijd jeu de boules op het terrein aan de Koog. Maar dat is dus maar één keer per jaar.” Dit was helaas te merken want het team van de Kraal won van de Kerngroepleden.

Het winnende team

Competitie

Het idee om een baan aan te leggen kwam van de conciërge/activiteitenbegeleidster Yvonne Klaasen-Bos, het creatieve brein achter allerlei activiteiten in en om de Kraal. Samen met “haar” vrijwilligers en dankzij een bijdrage van de wijkkerngroep Weidevenne heeft zij ervoor gezorgd dat deze jeu de boulesbaan er nu is. In het najaar zal er een echte competitie starten op woensdag en vrijdag na schooltijd. U kunt zich hiervoor bij Yvonne opgeven. Ook is ze nog op zoek naar metalen zilverkleurige wedstrijdballen. Heeft u dus nog jeu de boulesballen over breng ze bij haar langs of bel even met Yvonne: telefoonnummer 06-41052241. Tot die tijd kan iedereen alvast oefenen, want de jeu de boulesbaan is vrij toegankelijk vanaf de Melkweg.

Samen Spelen

Naast het spelen van jeu de boules waren er deze middag genoeg andere activiteiten . Spurd was met negen man aanwezig om alles in goede banen te leiden. Er waren speelmaterialen voor binnen, zoals een tafeltennistafel, springkussen, hockeysticks, hindernisbaan en badmintonrackets en voor buiten waren er een luchtkussen en een korfbal- en basketbalbasket. Ook in de voetbalkooi konden de kinderen heerlijk samen spelen. Matthijs Euwijk was erg blij dat het niet meer regende, want dan hoefde niet iedereen zich in de sporthal van de Kraal te vermaken. Het was een geslaagde middag. Matthijs: “Ons doel was om kinderen enthousiast en veilig samen te laten spelen en dat is goed gelukt.”

Kijk voor meer foto´s in het fotoalbum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *