Rob Reurekas in de etalage van de VVV-Museumwinkel

10/11/2022

Het is inmiddels een vertrouwd beeld in de Peperstraat. Elke maand staat een lokale kunstenaar centraal in één van de de etalages van de VVV-Museumwinkel in Purmerend. Het Purmerends Museum stelt de etalageruimte beschikbaar aan Kunstcollectief Purmerend om een kunstenaar zijn of haar werk te laten tonen. Tot eind november zijn een aantal tijdens vakantie in Frankrijk gemaakte schilderijen van Rob Reurekas te bewonderen en in de winkel is meer informatie beschikbaar.

Rob volgt tijdens zijn opleiding aan de Amsterdamse Grafische School ook een drie jarige tekencursus. Na de opleiding werkt hij 22 jaar bij een drukkerij en uitgeverij in verschillende functies. In 1989 wordt hij mede eigenaar van H&R Communicatieve Vormgeving. In 2018 Stopt Rob met werken om meer tijd te hebben voor zijn hobby die hij vanaf zijn jeugd al beoefent, geïnspireerd door zijn grootvader. 

Technieken
Rob: “Om de juiste sfeer uit te drukken is steeds weer een uitdaging. Ik werk met verschillende technieken, onder andere acrylverf, olieverf, Siberisch krijt en gewassen tekeningen. De onderwerpen zijn ook divers.” Rob doet verschillende keren mee aan de Plein-air schilderwedstrijden van Het Kleurenpalet van de Achterhoek.

Trots en blij
Rob Reurekas is lid van Kunstcollectief Purmerend en doet in 2022 mee aan Sterren op het doek in Purmerend. Naast landschappen en portretten schildert hij ‘Purmerendse taferelen’ en vogels. Rob: “Ik ben trots en blij dat mijn werk hier voor iedereen te zien is.”

Kijk voor meer informatie op zijn website.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner