Rommelmarkt Hazepolder komt er weer aan

22/08/2017

Zondag 27 augustus is het koopfeest in de Hazepolder. Koopjesjagers en liefhebbers van rommelmarkten kunnen dan weer hun hart ophalen en struinen bij de vele kramen en uitstallingen van bewoners en een aantal buitenpoorters. Het is dit jaar de eenentwintigste keer en er is van alles te vinden. Het is een uitgelezen kans om een onbekende tekening van Rembrandt te vinden of net dat ontbrekende stukje van de verzameling te ontdekken en afdingen is altijd mogelijk.

Ruim twintig jaar geleden was de bodem van de schatkist van buurtvereniging Hazepolder in zicht. Er werd nagedacht over hoe de penningmeester kon worden opgevrolijkt door middel van een activiteit waaraan alle buurtbewoners konden meedoen. In 1996 kwam Sietse de Bruin, de helaas veel te vroeg overleden voorzitter van de vereniging, met een simpele en daardoor geniale oplossing: een rommelmarkt bij bewoners voor de deur. De eerste markt werd een groot succes, bewoners verdienden een leuk zakcentje, de penningmeester was blij en de kopers en verkopers hadden een gezellige dag. Overgebleven koopwaar werd weer naar de zolder gebracht, want iedereen had wel in de gaten dat er meer rommelmarkten zouden volgen. 

Fiets
Parkeren op zondag is gratis, maar het is Koopzondag en de fiets is dan een goed alternatief. Neem genoeg lege tassen mee, want als u veel wilt kopen voor weinig geld, dan is deze gezellige rommelmarkt een uitgelezen mogelijkheid. De markt begint zondag 27 augustus om 9.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Meer informatie is te vinden op http://www.hazepolder.net.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *