Rotonde bijna rond

18/07/2015

Hij groeit elke dag een stukje groter, de nieuwe rotonde die straks de Neckerstraat, Verbindingsweg en Wolgalaan op een veilige manier met elkaar gaat verbinden. De contouren zijn te zien en ook de nieuwe Wolgalaan met bushalte is duidelijk in zicht.

Het middengedeelte van de rotonde ligt op z’n plaats en binnenkort wordt de eerste asfaltlaag gelegd. Het wegdek van de rotonde wordt, net als de bushalte op de Wolgalaan, uitgevoerd in beton. E wordt hard gewerkt en uitvoerder Driesse zorgt samen met collega uitvoerders Glas en Rozendal dat de werkzaamheden volgens plan verlopen. Driesse:”Om zeker te zijn dat we het schema halen wordt er overgewerkt en gaan we tijdens de bouwvakvakantie gewoon door.”

Schouwspel
De rotonde bij de Gorslaan is inmiddels wereldberoemd, maar deze rotonde, die nog niet eens in gebruik is, krijgt nu al de nodige aandacht. Veel eigenwijze bestuurders staan na het negeren van vele borden voor een afgesloten straat. In het begin zelfs politiewagens met loeiende sirenes, ambulances met zwaailichten en bussen. Voor bewoners van de Hazepolder is het aan de ene kant een vermakelijk schouwspel om bestuurders van grote vrachtwagens achteruit te zien manoeuvreren, maar aan de andere kant ergeren ze zich aan de vele eigenwijze bestuurders die, soms met hoge snelheid, tegen de rijrichting in door de wijk terug rijden.

Het is nog even afzien voor automobilisten, fietsers en voetgangers, maar als het aan uitvoerder Driesse en zijn collega’s ligt, kunnen we over een paar weken gebruik maken van de nieuwe rotonde en Wolgalaan, een mooie ontsluitingsweg voor Weidevenne.

Piet Jonker juli 2015

Meerdere foto’s van het project kunt u vinden in ons webalbum Rotonde Wolgalaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *