Ruimere openingstijden toegestaan voor supermarkten op feestdagen

25/04/2020

Het college van b&w heeft op 21 april 2020 besloten Purmerendse supermarkten in de gelegenheid te stellen om op een aantal feestdagen langer open te zijn. Dit besluit is genomen op verzoek van een van de supermarkten.  Tijdens de feestdagen zou het aantal klanten in combinatie met de beperkte openingstijden problemen kunnen opleveren. Veilig boodschappen kunnen doen is van essentieel belang. Gelet op de maatregelen om het coronavirus terug te dringen en de vitale functie die supermarkten hebben, vindt het college het gerechtvaardigd om af te wijken van de Winkeltijdenverordening. Zo kunnen bezoekers van supermarkten beter gespreid boodschappen doen.

Burgemeester Don Bijl licht het besluit toe: “Juist op dagen dat veel mensen vrij zijn, is drukte in supermarkten te verwachten. We willen iedereen die op deze dagen boodschappen doet, in de gelegenheid stellen om dat rustig en veilig te doen, met inachtneming van de 1,5 meter afstand tot anderen.”

Feestdagen
De eerste feestdag waarvoor deze regel geldt is aanstaande maandag al, met Koningsdag. Het gaat totaal om de volgende dagen: 

  • Maandag 27 april (Koningsdag)
  • Dinsdag 5 mei (Bevrijdingsdag) 
  • Donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag) 
  • Zondag 31 mei en maandag 1 juni (Pinksteren)

Op deze dagen mogen de supermarkten in Purmerend open zijn van 07:00 tot 22:00 uur. Normaal gesproken mogen winkels op grond van de Winkeltijdenverordening Purmerend 2013 op zon- en feestdagen van 09:00 tot 20:00 geopend zijn. 

1.5 meter afstand
Voor met name de supermarkten is het van belang dat zij maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat klanten en personeel 1,5 meter afstand van elkaar houden. Ruimere openingstijden kunnen hierbij helpen. Supermarkten worden verzocht om zowel in de supermarkt als op het buitenterrein in de gaten te houden dat bezoekers zich houden aan de geldende maatregelen. 
 
Bron:  Gemeente Purmerend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *