Rustige, maar gezellige Lente- en Moederdagmarkt in Weidevenne

02/05/2024

Het is vroeg uit de veren voor de vrijwilligers van de bewonerscommissie Woonstate W.C.J. Passtoors in Weidevenne. De jaarlijkse Lente- en Moederdagmarkt staat weer op het programma en daarvoor moet de binnentuin in orde worden gebracht. Stoelen en tafels sjouwen, frituur installeren, kramen opstellen en vullen en zorgen dat iedereen weet wat hij of zij moet doen. In tegenstelling tot vorig jaar is het stralend weer en langzamerhand komen bewoners, buren en belangstellenden een kijkje nemen.

Er zijn diverse kramen met leuke spullen, zoals mooie cadeaus, planten, aardbeien, snoep, schilderijen en boeken. In de Terugkom zijn drankjes verkrijgbaar en buiten spetteren de loempia’s en kroketten in de frituur. Populair zijn de broodjes bal en in de binnentuin wordt met andere ballen gegooid. Uw verslaggever, die om uitleg vraagt van het jeu de boulespel, wordt meteen terecht gewezen ‘het is Petanque’.

Ger Bolding rechts

Romans
Bewoner en voorzitter van de bewonerscommissie Ger Bolding probeert boeken te verkopen, maar die zijn niet echt in trek. Enkele klanten zoeken leeswerk voor tijdens de vakantie, maar de meeste romans zijn al gelezen. De aardebeien bij de buren gaan beter over de toonbank en natuurlijk is er ook een verloting met veel leuke prijsjes.

Busreisje
Bolding ziet, mede door het zonnige weer, toch redelijk veel mensen de binnentuin in wandelen en cadeautjes, bloemen of andere leuke moederdagdingetje kopen. ‘Dat is ook belangrijk’, zegt Bolding, ‘want van de opbrengst organiseren we gezellige en leuke activiteiten voor de bewoners. We proberen weer een busreisje van de grond te krijgen, maar dat valt niet mee. Gezien de gemiddelde leeftijd van de bewoners kom er nog al wat bij kijken en zijn de meesten al op veel toeristische plekken geweest’.

Voeten op tafel
Terwijl de laatste kroketten en loempia’s in het vet liggen te spetteren en de overgebleven spullen langzamerhand worden ingepakt, kijkt Ger Bolding tevreden terug op een warme en gezellige dag. “Het is weer mooi geweest. We streven niet naar een grote en drukke markt, maar een kleinschalig iets, waar bewoners en vrijwilligers met plezier aan meewerken en van genieten. Dat is vandaag weer gelukt, maar het gaat niet vanzelf. Nu ga ik toch echt even lekker thuis op de bank zitten, met de benen op tafel, tenminste als mijn echtgenote het niet ziet.      

Kijk voor meer foto’s naar het webalbum.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *