Samenwerking bewoners voor groenvakken Madura

22/10/2018

De gemeente werkt hard aan het groenbeheer in Weidevenne. Onlangs zijn er veranderingen aangebracht aan het groen aan de achterzijde van de Sawahstraat. In overleg met de bewoners is een plan opgesteld om het bestaande groen aan de achterzijde van deze woningen om te vormen. Dit initiatief is gestart door een aantal fanatieke en betrokken bewoners van de Sawahstraat. Zij hebben actief contact gezocht met de gemeente en meegedacht over het groen op die plek. Uit deze samenwerking zijn duidelijke plannen ontstaan voor het groen aan de achterzijde van de woningen. Er wordt binnenkort gestart met de realisatie van deze groenvakken.

Ook in de Madura leeft de behoefte om het groen aan de achterzijde van de woningen te verbeteren. Een aantal bewoners heeft gevraagd om een stuk groen te adopteren en zelf te onderhouden. Andere bewoners zien graag frequenter onderhoud. In tegenstelling tot wat eerder gecommuniceerd is, is adoptie niet mogelijk omdat het groen binnen een hoofdstructuur ligt.

Samenwerking
In verband met de verschillende wensen is de gemeente op zoek naar een actieve groep bewoners die namens de Madura in gesprek willen over het groen. Belangrijk hierbij is dat deze bewoners de hele straat vertegenwoordigen. Samen wordt vervolgens aan een plan gewerkt.

Meer informatie?
Heeft u zin om samen te werken aan een plan? Neem dan contact met wijkmanager Michael Lanting via het telefoonnummer (0299) 452 452 of stuur een e-mail naar m.lanting@purmerend.nl.

 

2 comments

  1. Hans Hol schreef:

    Misschien beetje kort door de bocht, maar na jaren van geen onderhoud (1x alles teruggesnoeid tot 10 cm, geen gezicht) mogen we nu ‘meedenken’ ?? Ik zou zeggen: Gemeente Purmerend doe gewoon je werk !

  2. Walter schreef:

    Je hebt gelijk hoor Hans, maar meedenken nu loont de moeite.
    Wij hebben een prachtig plan gekregen en er is beterschap beloofd.
    Hulde voor de inzet van de betrokken bewoners hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *