Schipbreuk in Weidevenne

20/08/2021

Het is geen weer om buiten te spelen, maar een paar hondenbezitters laten zich niet tegenhouden en gaan via de Port Saidweg richting het Groengebied. Al snel zien ze dat er iets niet klopt, de boot is weg. De uit houten palen bestaande speelboot blijkt in stukken gezaagd en alles wat over is, zijn een paar balken en de fundering. Niet lang daarna zijn ook de restanten weg en blijft er een kaal stukje zandgrond over. De boot is spoorloos.

Bewoners vragen zich al snel af of jeugdige vandalen misschien aan het werk zijn geweest, maar dat lijkt gezien de afmetingen van de boot en het professionele zaagwerk onwaarschijnlijk. Maar ja, hoe dan? Is het schip geënterd door een ander piratenschip of is misschien het verhaal van de Flying Dutchman hier tijdens een stormachtige nacht werkelijkheid geworden en vliegt het nu ’s nachts spookachtig met gehavende zeilen door Weidevenne?

Verrot en instabiel
De werkelijkheid is zoals gewoonlijk anders. Het speelschip wordt in 2007, samen met de wiebelbrug en andere speeltoestellen door de gemeente geplaatst in het Groengebied bij de Port Saidweg als onderdeel van een groter plan voor speelvoorzieningen, waaronder de grote glijbaan even verderop. De boot is een succesvol speelobject en er wordt veel gebruik van gemaakt. Om kinderen veilig te laten spelen, worden speeltoestellen regelmatig bekeken en onderhouden. Aanpassing of vernieuwing van dit speelterrein staat in de planning voor 2022, maar bij een tussentijdse inspectie blijkt dat het hout hier en daar verrot is en de boot instabiel is.

Wiebelbrug
Vanwege mogelijk gevaar voor spelende kinderen besluit de gemeente de boot te verwijderen. Over het plaatsen van een nieuw speeltoestel wordt nu nagedacht en mogelijk worden bewoners bij de plannen betrokken. Dus (helaas) geen werk van piraten en ook geen Flying Dutchman, maar een maatregel van de gemeente om ongelukken te voorkomen. De wiebelbrug is er nog wel, maar helaas geheel overwoekerd en afgesloten. Heeft u ideeën dan kunt u dit melden bij de wijkmanager Weidevenne Michael Lanting: m.lanting@purmerend.nl.

Aanmelden voor de gratis digitale nieuwsbrief kan door op deze link te klikken. Dan blijft u op de hoogte van het reilen en zeilen in Weidevenne, Kop West en Centrum. Heeft u nieuws of iets te melden uit de buurt? Stuur een bericht of aankondiging naar redactieweidevenner@gmail.com.

 

2 comments

  1. Stéphanie Koops schreef:

    We willen gewoon een nieuw piratenschip! 🙂 Is al jaren een hele leuke speeltuin.

  2. Piet Jonker schreef:

    U kunt contact opnemen met wijkmanager Weidevenne Michael Lanting: m.lanting@purmerend.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner