Senioren zingen het hoogste lied bij Sing!

04/04/2019

Agnes, met roze sjaal, en koorleden.

Agnes Kaufman volgde in Alkmaar haar opleiding en is inmiddels al tweeëntwintig  jaar dirigent. Ze dirigeert al 15 jaar het popmusicalkoor Voices Santé in Edam, en begeleid het Purmerends Mannenkoor, maar dat vond ze niet genoeg en startte in september 2017 met het seniorenkoor Sing!. Na een oproep in diverse media kwamen er vijfendertig aanmeldingen en kon worden begonnen met het samenstellen van het koor. De grote zaal van Clup Welzijn in Heel Europa is nu twee dagen per week het domein van een groep enthousiaste senioren die onder begeleiding van Iris de Beij op piano het hoogste lied zingen.

De muziekkeuze is populaire en licht klassieke muziek. Agnes:” Voor Sing! is de enige voorwaarde dat je zin hebt en kan zingen. Het abonnementsgeld á drie euro wordt per keer betaald, want het kan altijd zo zijn dat je een keer niet kunt of ziek bent. Het gaat vooral om gezellig met elkaar iets doen.” De sfeer in het koor is prima en bij eventuele afwezigheid van een solist, wordt gewoon een vrijwilliger aangewezen die de solo overneemt. Geen enkel probleem.

Kopje soep
Het koor heeft natuurlijk (nog) geen eigen bus voor optredens buitenshuis, maar vervoersperikelen worden simpel opgelost, gewoon met elkaar meerijden. Na afloop van de repetitie gaat de hele ploeg tegen gereduceerd tarief een kopje soep nuttigen in het Grand Café. Agnes: “Iedereen is altijd van harte welkom, ook als je geen noten kunt lezen. Van elk lied maak ik samen met het koor Sing! iets bijzonders. Net even anders. Ik merk dat de leden graag meer willen weten over de achtergrond van de muziek en hun horizon willen verbreden. Dat maakt dat ik er elke keer weer energie van krijg.”

Ook een keer een optreden bijwonen? Op 7 april treedt het koor op tijdens het Zondagmiddagpodium in Wijkplein Centrum aan de Populierenstraat van 14.00 tot 16.00 uur. Kaarten a vier euro, inclusief een kopje thee of koffie, zijn verkrijgbaar bij Wijkplein Centrum. Voor meer informatie: Clup Welzijn, tel. 0299 480 630 of mail:  m.berge@clup.nl

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner