Skatebaan in Weidevenne blijkt heet hangijzer

18/04/2018

Foto: Roderik, Boy en Daan krijgen uitleg van buurtsportcoach Femke

Naar aanleiding van de vele reacties op de bewonersbrief over het verplaatsen van de skatebaan werd op16 april een bewonersinformatieavond gehouden in Woonstate W.J.C. Passtoors aan de Karavaanstraat. Zo’n dertig bewoners meldden zich om in gesprek te gaan met wijkmanager Michael Lanting, wijkwethouder Hans Krieger, Spurd, jongerenwerkers van Clup, wethouder Mario Hegger en gebruikers van de skatebaan. Roderik, Boy en Daan, fervente skaters die graag de skatebaan weer willen gebruiken, vertelden dat zowel volwassenen als kinderen graag skaten. Boy: “Skaten is, net als voetbal, een leuke sport en daar kunnen wel alle kinderen terecht.” Daan liet weten dat de overlast best zou meevallen en Roderik snapte de vergelijking met de skatebaan in het Leeghwaterpark. “Daar kwamen in het begin veel scooters en zelfs auto’s en was het vaak rommelig, maar dat is nu stukken beter.”

Andere plek
Bewoners raakten niet echt overtuigd en voorzagen onder andere schade aan de wegen, gevaar als skaters door smalle straten in de wijk gaan, vandalisme, zwerfvuil en geluidsoverlast. Bij de vraag: ‘Is er naar andere locaties gekeken en waarom kan het daar niet’, legde de wijkmanager uit dat er wel degelijk naar andere plekken is gekeken, maar ook daar komen de nodige problemen om de hoek kijken. Bijvoorbeeld onder het viaduct A7/Neckerstraat. Een mooie plek, maar die moet open blijven voor eventuele verbreding of omlegging van de A7. Ook moet de skatebaan goed bereikbaar zijn.

Bijgeschaafd
Harde afspraken werden deze avond niet gemaakt, maar in samenwerking met bewoners wordt gekeken hoe een en ander verder aan te pakken en hoe het plan kan worden bijgeschaafd. Voor vragen of informatie: Wijkmanager Michael Lanting telefoonnummer 0299 452452.

 

1 comments

  1. Sander schreef:

    Hoe eerder hoe beter,
    We zijn al een paar keer wezen kijken of de skatebaan er al lag.

    Jammer dat het zo lang duurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *