Slimme bespaartips tijdens gratis budgettraining

11/01/2016

Mensen die het overzicht over de financiën (even) kwijt zijn op weg helpen, met uiteenlopende adviezen, slimme bespaartips en inspirerende verhalen. Dat is de gedachte achter de training ‘Leren omgaan met Geld’ die in 2016 gratis wordt aangeboden door de gemeente Purmerend en SMD, in samenwerking met Wooncompagnie.

Omgaan met geld

De training is bedoeld voor mensen die niet meer weten hoe ze moeten rondkomen. ‘Dat kan te maken hebben met het feit dat ze op dit moment geen baan hebben of, om welke reden dan ook, moeite hebben met geld om te gaan. Wat de persoonlijke hulpvraag ook is, wij spelen er tijdens de training zoveel mogelijk gericht op in’, vertelt Angelique Croes, preventieadviseur bij de gemeente Purmerend.

Tips en adviezen

U leert tijdens de training beter rondkomen en vergroot uw financiële zelfredzaamheid. U leert doelen te stellen, uw (financiële) gedrag aan te passen en gewoontes te doorbreken. Zo gaat een psycholoog in opleiding in op ons gedrag en het effect van verleidingen. Verder krijgt u tips over het op orde houden van de administratie (het bijhouden van een kasboek) en het mogelijk oplossen van schulden. Maar ook geven experts adviezen over verzekeren, sparen en lenen. Verder krijgt u praktische bespaartips en kunt u ervaringen uitwisselen.

Meer informatie

De trainingen worden aangeboden in zes blokken, verdeeld over het jaar. Locatie: Wijkplein Where in Purmerend. Elk blok bestaat uit zes trainingen in de avond. U ontvangt na afloop een certificaat.

Wilt u meer weten over de cursus of wilt u zich aanmelden? Stuur dan een e-mail naar preventie@purmerend.nl of neem een kijkje op de website van Wooncompagnie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *