Slingers, taart en visite in de Sydneystraat

16/04/2019

In 1959 gaven Klaas en Tiny elkaar het jawoord en nu, zestig jaar later, kwam burgemeester Don Bijl met een grote bos bloemen op felicitatiebezoek bij het diamanten echtpaar Molenaar-Swinkels. Klaas (84) is geboren in Oudorp en Tiny (84) komt oorspronkelijk uit Heerhugowaard. Op de kermis in Sint Pancras sloeg de vonk over een drie jaar later stapten ze in het huwelijksbootje. Ze vonden een woning in Betondorp (Amsterdam) en openden daar een groentezaak. Ze woonden achter de zaak en hebben samen jarenlang hard gewerkt.

Er kwamen twee zoons en ze werden grootouders van vijf kleinkinderen. Inmiddels zijn ze zelfs overgrootmoeder- en vader van drie achterkleinkinderen. Na een jaar of twaalf kochten ze een woning in Diemen en woonden daar achttien jaar. Toen maakten ze de stap naar Purmerend en dat bevalt na dertig jaar nog steeds prima. In 1993 werd de groentezaak verkocht, maar Klaas heeft nog jarenlang zijn zoons bijgestaan in hun groenteafdeling in een groothandel in Alkmaar.

Blijven praten
In hun vrije tijd gingen Klaas en Tiny graag op vakantie naar Italië en Spanje, maar een fietstochtje vonden en vinden ze nog steeds leuk. Op de vraag aan Tiny hoe je het voor elkaar krijgt om zestig jaar samen te blijven, kwam resoluut het antwoord: “altijd blijven praten met elkaar. Niet de ander altijd meteen gelijk geven, maar praten.”

Om het jubileum te vieren is een feest georganiseerd met alle kinderen en kleinkinderen. De redactie van de weidevenner.nl feliciteert Klaas en Tiny met hun zestigjarig diamanten huwelijk en wenst ze een mooi feest toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *