Solar Challenge 2019

19/06/2019

Solar Challenge 2018

Vrijdag 21 juni en zaterdag 22 juni is de Solar Challenge voor de tweede keer in Purmerend én Beemster. Het evenement in Purmerend wordt in samenwerking met Solar Sport One georganiseerd. Geen gewone boten, maar solarboten, aangedreven op zonne-energie, gaan de competitie met elkaar aan. De snelste boten varen inmiddels meer dan 50 kilometer per uur. Met die snelheid gaan ze planeren (komen uit het water) en dat wordt gegarandeerd spektakel. Er zijn twee onderdelen waaronder de Young Solar Challenge, een fantastisch project voor jongeren tussen de 14 en 17 jaar en de race voor ervaren solarpiloten.

Het doel is om meer jongeren enthousiast te maken voor deze moderne techniek. Ze bouwen zelf hun zonneboot. Teamwork, tactiek, communicatie, begroten en sponsoring spelen ook een belangrijke rol, net als de vraag: is er veel of weinig zon. Dat alles levert een superspannende en spectaculaire competitie op. Dit jaar zijn er nog meer teams dan vorig jaar. Scholen uit Edam en Volendam vertegenwoordigen de hele regio, ook tijdens de wedstrijden in Harlingen en Leusen en dit weekend in Purmerend.

Solar Challenge 2018

Spektakel
Ook de meer professionele teams gaan de strijd met elkaar aan. Er zijn teams uit binnen- en buitenland. Natuurlijk ontbreekt het bevlogen team van de TU Delft niet. Er vaart een pontje tussen de Beemsterburgwal en de Beemsterdijk, waardoor iedereen van alle kanten het spektakel kan bekijken. Op het pontje worden de overstekers ook nog eens vermaakt met ludiek entertainment. Er wordt deze dagen nog veel meer georganiseerd en het hele programma is te vinden op de website: www.youngsolarchallenge.nl 

Young Challenge 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *