Special Olympics 2022 niet in Land van Leeghwater

28/12/2019

Het Land van Leeghwater als locatie voor de Special Olympics 2022 heeft de competitie verloren. Special Forces – actief in Purmerend en omgeving om voor mensen met een beperking sporten mogelijk te maken – heeft in oktober het initiatief genomen om met de sport- en verblijfaccommodaties in Beemster, Edam-Volendam en Purmerend kandidaat te zijn voor de organisatie van het driedaags evenement Special Olympics in 2022. Het bidbook met daarin de opzet voor het in het Land van Leeghwater kunnen houden van de Special Olympics 2022 is 31 oktober aangeboden aan de organisatie Special Olympics in Utrecht. Aan het tweejaarlijks sportieve evenement doen meer dan tweeduizend sporters mee, maar helaas deze keer niet in Land van Leeghwater.

Voorzitter van Special Forces Ron Rijser kijkt met een goed gevoel terug op de kandidaatstelling: “We zijn trots op zoveel positiviteit en inzet bij alle partners die nodig waren om een dergelijk groots en belangrijk evenement te organiseren. Wij blijven werken aan een inclusievere regio.” Hij kijkt met hoop voor de toekomst terug op de kandidatuur. Rijser wil de energie en de positieve ervaringen bij de voorbereidingen van de kandidaatstelling gaan inzetten voor bijvoorbeeld de organisatie van regionale spelen voor de doelgroep. Grote sportevenementen als de Special Olympics Nationale Spelen zijn goed voor sporters met een beperking, voor het versterken van samenwerking tussen diverse organisaties en voor de promotie van het gebied.

Samenwerking
Voor het samenstellen van het bidbook was door Special Forces in het Land van Leeghwater een samenwerking gesmeed met diverse sportverenigingen, Prinsenstichting, Sportkoepel Edam-Volendam, FC Volendam, Sportraad Purmerend, Spurd en de gemeenten Beemster, Edam-Volendam en Purmerend. Special Forces stimuleert sporten voor mensen met een beperking als middel naar een meer inclusieve samenleving.
In 2020 zijn de Special Olympics van 12 tot en met 14 juni in Den Haag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *