Sponsorloop groot succes voor 25-jarige Marimbaschool

06/10/2023

Vrijdag 24 september zijn de lokalen van de Oecumenische Basisschool De Marimba in Weidevenne leeg en rondom de school is een hardloopbaan gecreëerd. Alle 320 leerlingen van veertien klassen doen mee aan de sponsorloop ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de school. Als het startschot klinkt gaan de kinderen, met bloemenkrans om en stempelkaart aan een speciaal koord, in groepjes van start. Het ouderwetse startpistool is voor deze speciale gelegenheid omgetoverd tot veilige confettikanonnen.

De confetti wordt afwisselend afgeschoten door wethouder Harry Rotgans en Pieter van Leijen. Pieter, artiestennaam Peter Valley, is sinds augustus ambassadeur voor de CliniClowns. Hij is vooral bekend van zijn typetje Juf Ellen op TikTok. DJ Erwin zorgt voor ondersteunende muziek als de jongste groep als eerste van start gaat. Bij de Start/Finish staat een enorme boog die in de loop van de ochtend door een onverwachte windvlaag heel even aan de wandel gaat, maar voor de enthousiaste sponsoren, bestaande uit ouders, grootouders en oppasmoeders maakt dat allemaal niets uit. Wijkmanager Michael Lanting is aanwezig in sportkleding en loopt samen met zijn zoontje ook mee voor het goede doel.

Dweilen
De kinderen worden luidkeels aangemoedigd om zoveel mogelijk rondjes te lopen en worden onderweg ondersteund met heel veel high fives. Halverwege het gebeuren wordt de route omgedraaid, waardoor er beter en vooral meer gestempeld kan worden. Vlak voor de laatste groep van start gaat is er nog een verfrissende regenbui, maar dit kan de pret echter niet drukken. De stempeltafels wordt gedweild en zodra het een beetje droog is gaat de laatste groep van start. Na de race is er voor alle kinderen een banaan en wat te drinken.

Sponsoren
Na de ochtend is het nog niet gedaan met het feest bij de Marimba. Vanaf 14.00 uur is het knallen met muziek van DJ Erwin, voor ouders, opa’s en oma’s, andere familieleden, vrienden en buren. Er zijn stormbanen, een glijbaan in de vorm van een haai, een springkussen, XXL spellen, er is een make up artist, een ijskar en veel andere mogelijkheden om iets te eten en te drinken. Verschillende sponsors hebben zich in dat opzicht van hun beste kant laten zien. Harry Rotgans: “Mooi om te zien dat zoveel ouders hebben meegeholpen aan het organiseren van alle activiteiten.”

Samen
Directeur Lindsey: “We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd feest en zijn dankbaar voor alle inzet vanuit de oudervereniging en alle sponsoren. Alle leerlingen hebben hard hun best gedaan om sponsoren te vinden en wat hebben ze veel rondjes gelopen. Ontzettend knap.” De leerlingen zijn nu alle sponsorgelden aan het innen. Ouders kunnen middels de QR-code de opbrengsten overmaken. Er wordt een mooi bedrag overhandigd aan de CliniClowns en met het overige geld wordt er met de leerlingen gekeken naar een goede bestemming. Het sluit goed aan bij het motto van de Marimba: ‘Samen komen we verder’.


Kijk voor meer foto’s naar het webalbum.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *