SportContrainer in Weidevenne

03/04/2018

Dinsdag 3 april was het zover; de SportContrainer arriveerde om 9 uur ’s morgens in het Groengebied bij de glijbaan ter hoogte van de kruising Wonderfontein/Weidelandpad in Weidevenne. Het was nog even zoeken voor een geschikte plek, maar binnen een uur was alles uitgeklapt en vastgezet. Voorbij rennende lopers keken verbaasd en wandelaars/hondenuitlaters vroegen zich af wat het was. Na uitleg waren de reacties enthousiast. Ons redactielid/fotograaf heeft een test gedaan en vindt dit een prima toevoeging aan het sportgebeuren in Purmerend.

Dennis Bus, wijk/buurtsportcoach, en zijn collega Brian Melis waren op een sportaccommodatiebeurs toen ze voor het eerst kennis maakten met de SportContrainer. Het is een mobiele sportvoorziening, waar iedereen verschillende sporten kan beoefenen. Het ziet er uit als een container, maar eenmaal uitgeklapt is het een sportschool in het klein. Er is een apart gesloten gedeelte waar aanvullende attributen inzitten. Door middel van een code kan deze geopend worden. Het ligt in de bedoeling dat iedereen kan sporten, ongeacht leeftijd.

Proef
Dennis: “We waren gelijk enthousiast en zijn op zoek gegaan naar locaties in Purmerend en deze plek in Weidevenne is perfect. Veel sporters en sportverenigingen hebben al interesse getoond. We hebben afgesproken dat individueel sporten ook kan. Sporters kunnen aansluiten bij een les, of gewoon hun eigen gang gaan. Voor de uitgebreide opties is aanmelden op de website van Spurd vereist.” Als proef zal de Sportcontrainer van 3 april tot 23 april aanwezig zijn. Bij genoeg animo voor deze bijzondere mobiele sportvoorziening is de kans groot dat hij aangeschaft zal worden.

Spurd wil graag iedereen uitnodigen om te komen kijken, maar vooral om te gaan sporten. Laat weten wat u ervan vindt en maak gelijk kans op een sportieve prijs: vier vrijkaartjes voor het Spurd Leeghwaterbad. Dit in samenwerking met de website www.weidevenner.nl. Stuur een leuke/gekke/bijzondere/sportieve foto en uw mening over de SportContrainer naar redactieweidevenner@gmail.com. Insturen kan tot 23 april.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *